Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki
Print Friendly, PDF & Email

Puranji file, šunka, sir in slanina – štiri sestavine, ki so ključne pri tej izredno okusni jedi. Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki je preprosta, vendar noro dobra jed, po kateri ostane krožnik kot nov. Če ji dodate še popečen krompirček in domačo zeleno solato, je to vrhunsko kosilo, ki bo vsakega razveselilo. Priprava je povsem preprosta, zato je primerna tudi za začetnike.

Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki

Pripomočki za pripravo puranje rulade:

  • ponev
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • kuhinjski nož
  • pokrov za ponev
  • štedilnik

Puranja rulada – sestavine:

Za 2 osebi:

  • 2 puranja fileja
  • nekaj rezin slanine
  • nekaj rezin šunke v ovitku
  • nekaj rezin sira
  • 8 šampinjonov
  • nekaj kapljic oljčnega olja
  • ščepec soli, popra, mlete rdeče paprike in origana
  • pol žličke gorčice
  • pokrovček belega vina
  • žlica kisle smetane
  • malo vode ali jušne osnove
  • malo nasekljanega ali posušenega peteršilja

Postopek priprave puranje rulade s šunko, sirom in slanino:

Puranja fileja najprej lepo potolčemo. Pripravimo sir, šunko in slanino.

Puranje rulade s šunko, sirom in slanino v omaki

Na vsak file položimo najprej rezine šunke, nato pa še sira. File zavijemo v rulado.

Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki

Na ponvi segrejemo oljčno olje, popečemo šampinjone in nekaj koščkov slanine. Potem oboje odstavimo na krožnik.

Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki

Na isto maščobo, kjer smo pekli šampinjone in slanino, dodamo puranjo rulado oz. puranje rulade – odvisno od tega, za koliko ljudi bo kosilo.

Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki

Puranjo rulado obrnemo in popečemo še z druge strani.

Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki

Dodamo gorčico, zalijemo z vinom in počakamo, da vino izhlapi.

Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki

Nato dodamo malo vode ali jušne osnove, sol, mleto rdečo papriko, origano ter poper. Premešamo in v ponev vrnemo popečene šampinjone in koščke slanine.

Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki

Dodamo še žlico kisle smetane in premešamo ter kratek čas pokuhamo. Za zgostitev ne uporabljamo nobene moke ali česa podobnega, dovolj je počakati kratek čas, da tekočina malenkost izhlapi. Ta omaka je res božanska, za prste polizat! Zagotavljam vam, da bodo vsi krožniki ostali prazni. 🙂 Poleg ponudimo pečen krompirček in uživamo v slastnem kosilu. Dober tek!

Puranja rulada s šunko, sirom in slanino v omaki

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.2]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor