Preprosta bučkina lazanja
Print Friendly, PDF & Email

Bučkina lazanja je res preprosta za pripravo. Ta brezmesna jed je odličnega okusa in še hitra za pripravo. Lahko jo postrežemo kot toplo predjed ali glavno jed s skledo priljubljene sezonske solate.

Bučkina lazanja

Preprosta bučkina lazanja – pripomočki:

  • manjši lonec za bašamel omako
  • lonec ali ponev
  • majši pekač za narastke oziroma lazanje
  • kuhalnica
  • žlička
  • žlica
  • ribežen
  • skleda

Preprosta bučkina lazanja – pripomočki:

Za približno 2 – 3 osebe

  • 3 manjše bučke
  • testenine za lazanjo (najbolje če so sveže)
  • sol
  • žlička olja
  • žlička mletega česna
  • žlička mlete kumine
  • peteršilj
  • pol žličke majarona
  • pol žličke rožmarina
  • žlička bazilike
  • žlička mešanice začimb

Za bašamel omako:

  • 2 zvrhani žlici masla
  • 2 žlici moke
  • 400 ml mlela
  • žlička paradižnikove mezge
  • ščepec muškatnega oreščka

Za preliv:

  • 1 jajce
  • 100 g kisle smetane

Preprosta bučkina lazanja -priprava:

Najprej očistimo in naribamo bučke. Pečico segrejemo na 240 °C.

Bučkina omaka 2

Segrejemo olje in bučke na hitro prepražimo. Dodamo kumino, česen, peteršilj, majaron, baziliko, rožmarin in mešanico začimb. Solimo in počakajmo, da spustijo vodo. To vodo kasneje odvržemo.

Preprosta bučkina lazanja 2

Naredimo bašamel omako. Maslo stopimo in na njem prepražimo moko. Zalijemo s hladnim mlekom in pazimo, da se nam ne naredijo grudice. Dodamo še paradižnikovo omako in muškatni orešček.

Preprosta bučkina lazanja 1

Pekač za lazanje namažemo z oljem in nanj položimo testenine. Na testenine prelijemo bašamel omako, toliko da v celoti pokrije testo.

Preprosta bučkina lazanja 3

Na bašamel omako damo polovico bučk. Nato bučke prelijemo z malo bašamel omake.

Preprosta bučkina lazanja 4

Na bašamel omako dodamo spet plast testenin, še eno plast bašamel omake, da prekrije testenine, potem dodamo še preostale bučke. Na bučke spet vlijemo malo bašamel omake. Naložimo testo in če nam je ostalo še kaj bašamel omake, jo vlijemo na testo. Potem skupaj zmešamo jajce in kislo smetano in vse skupaj prelijemo na vrh lazanje.

Preprosta bučkina lazanja 5

Pečemo približno 30 – 35 minut v ogreti pečici. Postrežemo še vročo iz pečice ali počakamo par minut, da se malenkost ohladi in tako postane bolj kompaktna.

Namig
Po želji lahko po vrhu posujete še nariban sir in tako dobite lepo hrustljavo skorjo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor