Pražene mlade bučke
Print Friendly, PDF & Email

Bučke so prava gurmanska specialiteta in jih lahko pripravimo na 1001 način. V poletnem času so idealna rešitev za lahka kosila. Seveda so najboljše mlade, še s tisto mehko lupinico, ki je ni treba lupiti. Današnji recept po okusu spominja na pražene gobice z jajci, zato jim včasih kar rečem “ponarejene pražene gobice”.

prazene-mlade-bucke-1

Pražene mlade bučke – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • ponev
  • kuhalna plošča
  • kuhalnica
  • skodelica

Pražene mlade bučke – sestavine:

  • 1 mlada bučka (vseeno je ali rumena ali zelena)
  • 1 manjši por
  • 1 žlica kokosovega masla
  • 1 strok česna
  • vejica peteršilja
  • 2 jajci
  • ščep soli
  • poper

Pražene mlade bučke – postopek:

Bučko, por in peteršilj umijemo pod tekočo vodo. Por narežemo na kolesa, česen čim bolj drobno nasekljamo. Bučko prepolovimo po dolžini in jo narežemo na 1/2 cm debele kolobarje.

prazene-mlade-bucke-2

Na maslu na hitro prepražimo por, samo toliko, da oveni, nato dodamo česen in pražimo kakšne pol minute. Nato dodamo narezano mlado bučko in premešamo s porom in česnom. Solimo in pražimo še približno 5 minut. Bučke naj bodo na ugriz še rahlo hrustljave.

prazene-mlade-bucke-3

V pripravljeno skodelico ubijemo jajci in ju razžvrkljamo. Povišamo temperaturo in prelijemo jajci čez bučke ter premešamo in povežemo vse sestavine.Na koncu še popopramo, potresemo z nasekljanim svežim peteršiljem in serviramo na krožniku s kosom kruha in zeleno solato.

prazene-mlade-bucke-4

Dober tek!

 

 

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor