Pražene mlade bučke
Bučke so prava gurmanska specialiteta in jih lahko pripravimo na 1001 način. V poletnem času so idealna rešitev za lahka kosila. Seveda so najboljše mlade, še s tisto mehko lupinico, ki je ni treba lupiti. Današnji recept po okusu spominja na pražene gobice z jajci, zato jim včasih kar rečem “ponarejene pražene gobice”.
Pražene mlade bučke – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- ponev
- kuhalna plošča
- kuhalnica
- skodelica
Pražene mlade bučke – sestavine:
- 1 mlada bučka (vseeno je ali rumena ali zelena)
- 1 manjši por
- 1 žlica kokosovega masla
- 1 strok česna
- vejica peteršilja
- 2 jajci
- ščep soli
- poper
Pražene mlade bučke – postopek:
Bučko, por in peteršilj umijemo pod tekočo vodo. Por narežemo na kolesa, česen čim bolj drobno nasekljamo. Bučko prepolovimo po dolžini in jo narežemo na 1/2 cm debele kolobarje.
Na maslu na hitro prepražimo por, samo toliko, da oveni, nato dodamo česen in pražimo kakšne pol minute. Nato dodamo narezano mlado bučko in premešamo s porom in česnom. Solimo in pražimo še približno 5 minut. Bučke naj bodo na ugriz še rahlo hrustljave.
V pripravljeno skodelico ubijemo jajci in ju razžvrkljamo. Povišamo temperaturo in prelijemo jajci čez bučke ter premešamo in povežemo vse sestavine.Na koncu še popopramo, potresemo z nasekljanim svežim peteršiljem in serviramo na krožniku s kosom kruha in zeleno solato.
Dober tek!