Popara
Popara je zelo okusna jed, pripravljena iz suhega oziroma starega kruha, ki so jo že včasih pripravljali kmetje. Popara je odlično kosilo, ki ga lahko pripravite zelo hitro in preprosto, saj je pripravljena v nekaj minutah. Sestavljena iz starega (suhega) kruha, ki ga skupaj z malo belega sira in drugih, osnovnih, sestavin spremenimo v res čudovito jed.
Pripomočki za pripravo popare
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo popare
Za 2 osebi:
- 200 g starega kruha
- 120 g belega slanega sira
- 20 g masla
- 130 ml vode
- 150 ml mleka
- 1 zvrhana čajna žlička mlete rdeče paprike (sladke ali pekoče)
Kako pripravimo poparo
Najprej vzamemo star (suh) kruh in ga narežemo na kocke velikost 1 cm.
Kruh, ki ga uporabimo, mora biti suh in napol trd (popare nikoli ne pripravljamo iz svežega kruha). Sedaj vzamemo posodo, jo postavimo na štedilnik in v njej zavremo 130 ml vode. Ko voda zavre, dodamo 20 g masla in prilijemo še 150 ml mleka.
Sestavine premešamo, da se maslo raztopi. Takoj, ko smo raztopili maslo dodamo narezan kruh.
Kruh dobro združimo z ostalimi sestavinami in takoj dodamo slani beli sir.
Sedaj dodamo še žličko rdeče paprike, ki je lahko tudi ostra oziroma pikantna in vse dobro premešamo in jed odstranimo z ognja.
Popara je jed, ki je pripravimo z hitrim mešanjem na srednje močnem ognju. Čas kuhanja od vrenja vode do gotovega obroka je nekje od 3 do 5 minut. Po poteku tega časa je popara pripravljena.
Postrežemo jo in uživamo v odličnem okusu.
Dober tek!:)