Polpeti iz bučk in polente
Print Friendly, PDF & Email

Polpeti iz bučk in polente se nam na prvi pogled zdijo malo nenavadna kombinacija, ki pa nam na koncu pričara odličen okus.
Zato lahko to jed postrežemo tako kot glavno jed, ali kot prilogo k skoraj vsem glavnim jedem – saj s svojim blagim okusom ne bo prevladala nad nobeno drugo jedjo.

Polpeti iz bučk in polente

Pripomočki za polpete iz bučk in polente:

  • ribežen
  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za polpete iz bučk in polente:

Za 3 osebe:

  • 300 g bučk
  • 150 g sira (poljubnega)
  • 100 g koruznega zdroba (polente)
  • 1 jajce
  • 2 stroka česna
  • krušne drobtine (po potrebi)
  • 1 ščepec curry začimbe
  • sol
  • poper
  • bazilika ali peteršilj
  • 1 žlica olja

Postopek za polpete iz bučk in polente:

Bučko umijemo in osušimo, poljubno vrsto sira naribamo. Pripravimo si še jajce, česen ter koruzni zdrob ali instant polento.

Polpeti iz bučk in polente

Če je bučka mlada, jo lahko naribamo z olupom vred. Če ima olup že malo trši, jo raje prej olupimo in nato naribamo.
Polento (koruzni zdrob) skuhamo po navodilih in ohladimo.

Polpeti iz bučk in polente

Naribane bučke solimo, da spustijo tekočino, ožamemo in damo k ohlajeni polenti. Dodamo stisnjen česen, jajce, curry in poper ter dobro premešamo.
Ker bo verjetno masa malo premehka, dodamo po občutku krušne drobtine.

Polpeti iz bučk in polente

Čisto na koncu dodamo še baziliko ali peteršilj (najbolje sveže) in vse dobro premešamo.

Polpeti iz bučk in polente

Med dlanmi oblikujemo polpete, ki jih polagamo na pekač, katerega smo predhodno obložili s papirjem za peko. Poškropimo ali premažemo jih z malo količino olja.

Polpeti iz bučk in polente

Polpeti iz bučk in polente bodo pečeni v vnaprej ogreti ventilacijski pečici na 190 °C, v približno 20. minutah.
Postrežemo jih lahko kot glavno jed, ali kot prilogo k skoraj vsem glavnim jedem – saj s svojim blagim okusom ne bodo prevladali nad nobeno drugo jedjo.

Polpeti iz bučk in polente

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor