Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki so slastno kosilo, ki ga lahko pripravite hitro in z malo truda. Njihova največja odlika je sočnost, saj so polnjeni z mocarelo, oviti v slanino, lepo začinjeni in popečeni, potem pa zaliti še s smetanovo omako. Če več ne veste, kaj bi naredili s puranjimi ali piščančjimi zrezki, je tu nova ideja, kako jih izkoristiti.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Pripomočki za puranje zrezke:

  • kuhinjska deska
  • nož
  • ponev za žar
  • obračalka ali kuhalnica

Polnjeni puranji zrezki – sestavine:

Za 2 osebi:

  • 300 g puranjih prsi (ali dva debelejša puranja zrezka)
  • 50 g mocarele
  • 4 do 8 rezin slanine
  • pol čajne žličke soli in belega popra
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • jušna žlica kisle smetane
  • 50 ml vode (po potrebi lahko še malo)

Postopek za pripravo polnjenih puranjih zrezkov:

Puranje meso najprej operemo in malo posušimo. Narežemo ga na štiri do pet medaljonov (kose, velike nekje do 10 cm, kakršni so videti na spodnji sliki).

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Vsakem na sredini z nožem naredimo manjšo luknjico, veliko nekaj centimetrov.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Mocarelo narežemo na manjše koščke in v vsako luknjo vtaknemo enega ali dva – kolikor imamo prostora.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Obe strani medaljončka samo stisnemo skupaj, da se “žepek” zapre. Brez skrbi, med peko mocarela ne bo ušla. Sicer bo kukala ven iz zrezka, ne bo pa ušla.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Vsak polnjen puranji zrezek ovijemo z eno ali dvema rezinama slanine.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

V ponvi segrejemo olje in položimo meso.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Meso solimo in popramo. Popečemo jih z ene strani in obrnemo na drugo.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Ko so puranji zrezki popečeni z obeh strani, jih zalijemo z vodo, tako da se tekočina spoji s karameliziranimi ostanki mesa, ki so se prijeli ponve.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Prilijemo še smetano za kuhanje in premešamo. Še malo solimo in popramo, dodamo kislo smetano in premešamo. Kuhamo nekaj minut.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Ko se omaka lepo zgosti, so polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki končani. Postrežemo jih in uživamo v okusnem kosilu.

Polnjeni puranji zrezki s slanino v smetanovi omaki

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor