Polnjeni čebulni obročki
Print Friendly, PDF & Email

Odlična, malo drugačna jed, ki je vrhunska tako na pogled, kot za razvajanje naših brbončic! Da bo jed resnično ohranila vse svoje okuse, bomo polnjene čebulne obročke s krompirjem, slanino in sirom tokrat spekli v pečici in ne v olju.

Pripomočki za polnjene čebulne obročke:

  • nož
  • žlica
  • kuhalnica
  • krožniki
  • deska za rezanje
  • posoda
  • pekač
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za polnjene čebulne obročke:

Za 2 osebi:

  • 1 večja čebula
  • 3 krompirji
  • 100 g slanine
  • 70 g sira (poljubnega)
  • 1 žlička zeliščnega masla
  • ščepec origana
  • sol
  • poper
  • 3 jajca
  • 100 g drobtin
  • 100 g moke

Postopek za polnjene čebulne obročke:

Operemo krompir, olupimo, ga narežemo na kocke in damo kuhati za pire krompir. Medtem pripravimo čebulo. Olupimo, odrežemo začetek in konec čebule, da nam ostane srednji del, dolg približno 6 cm.

Na sredini prerežemo čebulo še enkrat, da dobimo 2 enaka dela, visoka 3 cm. Nato posamezne obročke čebule ločimo med seboj.

Iz kuhanega krompirja pripravimo pire krompir tako, da popolnoma odlijemo vodo, mu dodamo sol, poper, zeliščno maslo, origano in ga nato zmečkamo. Masa mora biti zelo trda – ne mehko tekoča. Pustimo, da se ohladi in mu primešamo eno jajce, riban sir in na drobno narezano slanino.

Polnilo nadevamo v čebulne obročke z manjšo žličko. Maso poravnamo z robom čebule.

Sedaj si pripravimo moko na en krožnik, na drugi krožnik dve razžvrkljani jajci in v tretjo posodico krušne drobtine. Vsak polnjen čebulni obroček najprej povaljamo v moki, nato jajcih in na zadnje v drobtinah. Odlagamo jih na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.

Polnjene čebulne obročke pečemo v klasični pečici med 25 in 30 minutami. Lahko jih ocvremo tudi v olju. V tem primeru nalijemo v posodo za cvrtje pol litra olja, ga dobro segrejemo in polnjene obročke polagamo vanj. Vendar smo tukaj v tem receptu naredili malo bolj zdravo verzijo in pekli v pečici.

Polnjene čebulne obročke postrežemo takoj, še vroče. Lahko kot samostojno jed z raznovrstnimi solatami. Prav tako pa so lahko odlična priloga skoraj vsem mesnim jedem.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor