Polnjene zelene palačinke
Zelene palačinke so okusne, zdrave in enostavne za pripravo. Jed je zelo nasitna in primerna za tiste, ki v zamrzovalniku hranite zamrznjeno blitvo in vam je zmanjkalo zanimivih receptov. Teknejo enako okusno kot glavna jed ali priloga.
Pripomočki za polnjene zelene palačinke:
- posoda
- zajemalka
- mešalnik, mikser
- ponev
Sestavine za polnjene zelene palačinke
Za 4 do 6 oseb, odvisno ali je glavna jed ali priloga
Za zeleno testo:
- 5 jajc
- 500 g blitve (blanširane, lahko odmrznjena)
- 4 g soli
- 150 g moke
- stroček česna
- mleko (če je masa pregosta)
Za skutni nadev:
- 600 g skute
- ščep soli
- 1 manjša čebula
Za posip:
- sir (rezan ali riban)
Postopek za pripravo zelenih polnjenih palačink:
V posodi stepemo jajca.
Sesekljamo blitvo in česen in ju rahlo vmešamo v jajčno zmes.
Ogrejemo ponev za palačinke in spečemo zelene palačinke. Če testo ni dovolj tekoče, ga na ponvi razporedimo z lopatko.
V mešalniku zmiksamo vse sestavine za nadev in z njim premažemo zelene palačinke.
Palačinke zvijemo in jih polagamo v namaščeno (najboljša svinjska mast) ponev.
Površino palačink obložimo s sirom in pečemo pokrito na srednjem ognju 30 minut (po želji pa v pečici).
Tako, jed je pripravljena. Dober tek!