Polnjene zelene palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Zelene palačinke so okusne, zdrave in enostavne za pripravo. Jed je zelo nasitna in primerna za tiste, ki v zamrzovalniku hranite zamrznjeno blitvo in vam je zmanjkalo zanimivih receptov. Teknejo enako okusno kot glavna jed ali priloga.

polnjene-zelene-palacinke-17

Pripomočki za polnjene zelene palačinke:

  • posoda
  • zajemalka
  • mešalnik, mikser
  • ponev

Sestavine za polnjene zelene palačinke

Za 4 do 6 oseb, odvisno ali je glavna jed ali priloga

Za zeleno testo:

  • 5 jajc
  • 500 g blitve (blanširane, lahko odmrznjena)
  • 4 g soli
  • 150 g moke
  • stroček česna
  • mleko (če je masa pregosta)

Za skutni nadev:

  • 600 g skute
  • ščep soli
  • 1 manjša čebula

Za posip:

  • sir (rezan ali riban)

Postopek za pripravo zelenih polnjenih palačink:

V posodi stepemo jajca.

polnjene-zelene-palacinke-2

Sesekljamo blitvo in česen in ju rahlo vmešamo v jajčno  zmes.

polnjene-zelene-palacinke-3

polnjene-zelene-palacinke-5

Ogrejemo ponev za palačinke in spečemo zelene palačinke. Če testo ni dovolj tekoče, ga na ponvi razporedimo z lopatko.

polnjene-zelene-palacinke-7

V mešalniku zmiksamo vse sestavine za nadev in z njim premažemo zelene palačinke.

polnjene-zelene-palacinke-11

Palačinke zvijemo in jih polagamo v namaščeno (najboljša svinjska mast) ponev.

polnjene-zelene-palacinke-14

Površino palačink obložimo s sirom in pečemo pokrito na srednjem ognju 30 minut (po želji pa v pečici).

polnjene-zelene-palacinke-16

polnjene-zelene-palacinke-15

Tako, jed je pripravljena. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

moari

Pozdrav! Živim na kmetiji na dolenjskem. Naša glavna skrb so krave molznice. Pridelujem lastno zelenjavo. Uporabljam domače sestavine v kolikor se to da. Pri nas se skoraj nič ne zavrže: kar skuham pojemo, včasih za večerjo ali naslednji dan, ostanke pa dobijo še živali (pes, mucki, zelenjavo pa krave).

Dodaj odgovor