Polnjene testenine z rikoto in špinačo
Print Friendly, PDF & Email

Polnjene testenine (školjke) z rikoto in špinačo so že na pogled osupljive, saj se te žive barve prepletajo v pravo italijansko zastavo. Seveda vas pa tudi okus ne bo pustil ravnodušne. Sama priprava je zelo enostavna, večino dela pa opravi pečica. Privoščite si jih za kosilo ali večerjo in svoje družinske člane ali goste pustite brez besed.

Polnjene testenine z rikoto in špinačo – pripomočki:

  • 1 manjša posoda
  • 2 manjši kozici
  • 1 večja kozica
  • kuhalnica in žlica
  • štedilnik in pečica
  • pekač

Polnjene testenine z rikoto in špinačo – sestavine:

(za 3 osebe)

  • 250 g testenine v obliki školjk
  • 400 g pelatov v koščkih + 100 g pasiranih pelatov
  • 250 g rikote
  • 200 g pasirane špinače
  • 1 jajce
  • 50 g naribanega sira (edamec + parmezan)
  • žlica moke
  • 15 g masla
  • žlička česna v prahu ali 1 strok
  • žlička bazilike
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Polnjene testenine z rikoto in špinačo – postopek:

V večjo kozico dodamo vodo in v slanem kropu skuhamo testenine v obliki školjk. Kuhamo jih toliko časa da bodo “al dente” oziroma “na zob” – se pravi, da jih ne skuhamo popolnoma. Medtem, ko se testenine kuhajo v eno kozico dodamo malo olivnega olja in na njem prepražimo česen. Na česen dodamo pelate, dodamo še malo popra, baziliko (ali majaron) ter pustimo, da omaka vre vsaj 5 minut.

V drugi kozici prepražimo moko na maslu ter dodamo pasirano špinačo. Tudi to pustimo da vre vsaj 5 minut, da se špinača pokuha.

V plastični posodi zmešamo rikoto z jajcem in dodamo ohlajeno špinačo. Vse skupaj še posolimo.

Pekač malenkost namastimo z oljem in vanj zlijemo pokuhane pelate.

Ko so testenine kuhane jih odcedimo in jih takoj splahnemo z mrzlo vodo, da jih bomo lažje prijeli v roko. Vsako školjko nadevamo z mešanico rikote in špinače ter jo previdno položimo v omako iz pelatov. Vzamete lahko tudi podolgovat pekač in jih zlagate v vrsto.

Čez polnjene školjke dodajte nariban sir in postavite v ogreto pečico na 200°C in pecite 25 minut.

Zapečene školjke postrezite vsakemu na krožnik in kosilo je gotovo. Verjemite mi, ne bo vam žal, če boste poskusili ta odličen recept. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor