Polnjene paprike iz pečice
Polnjene paprike iz pečice so hitro pripravljene ter slastne. Lahko jih jemo brez slabe vesti saj so pripravljene na kokosovem olju. So idealne za hitro kosilo ali za večerjo.
Polnjene paprike iz pečice – pripomočki:
- deska za rezanje
- ponev
- pekač
- peki papir
- pečica
Polnjene paprike iz pečice – sestavine:
- 500 g mletega mesa
- velika čebula
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 4 večje paprike (kakšne paprike boste uporabli je odvisno od vas, jaz sem uporabila tiste, ki sem jih imela v hladilniku torej zeleno in rdečo)
- 4 jajce
- kokosovo olje
Polnjene paprike iz pečice – postopek:
Najprej pripravimo papriko. Odrežemo ji zgornji del in ji odstranimo semena. Pekač obložimo s peki papirjem in paprike položimo nanj.
Nato narežemo čebulo na srednje velike koščke in jo popražimo na kokosovem olju.
Dodamo mleto meso in pražimo. Proti koncu dodamo še česen, ki ga narežemo na čisto drobne koščke. Solimo ter popramo po okusu.
S pomočjo žlice napolnimo paprike s mesom. Paprik ne napolnimo čisto do vrha ampak pustimo malo prostora saj bomo na vrh ubili jajce. Ko boste dodajali jajce pazite, da se vam ne razlije.
Pečico segrejemo na 200 °C in vanjo damo paprike. Pečemo približno 20 minut oziroma dokler jajce na vrhu ni pečeno.
Pa dober tek! 🙂