Polnjen svinjski file, pečen na žaru
Print Friendly, PDF & Email

Skupaj s ”klasiko” z žara, je to jed preprosto potrebno poizkusiti. Okus žara in nežno meso, ki se vam enostavno topi v ustih … To je polnjen svinjski file, pečen na žaru.

Polnjen svinjski file, pečen na žaru

Polnjen svinjski file, pečen na žaru – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • nabodala
  • žar in oglje

Polnjen svinjski file, pečen na žaru – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 1 kg svinjskega fileja
  • Polnjen svinjski file, pečen na žaru300 g prekajene mesnate svinjske slanine
  • kajmak
  • dimljena paprika
  • čili
  • sol
  • česen  v prahu
  • 1 dl olivnega olja
  • dijonska gorčica
  • timijan
  • rdeča paprika
  • zelena paprika
  • kumare
  • paradižnik

Čas priprave in peka: 1 ura

Polnjen svinjski file, pečen na žaru – postopek:

Svinjske fileje narežemo na približno 20 dag velike kose, in jih po sredini zarežemo.

Polnjen svinjski file, pečen na žaru

V file vstavimo približno 1 cm debelo narezano slanino po celotni dolžini. File zapremo in ga prepikamo z nabodali.

Polnjen svinjski file, pečen na žaru

Pripravimo marinado za svinjino:

V skodeli zmešamo 1 dl olivnega olja, 1 žličko dimljene rdeče paprike v prahu, 1 žličko dijonske gorčice, žlička česna v prahu, 1,5 dag soli in sveži timijan. Vse skupaj premešamo in z marinado premažemo meso, najbolje en dan pred peko, ker bodo okusi tako bolj izraziti.

Pečemo na žaru približno 15 – 20 minut odvisno od tega kako močno zapečenega želite.

Polnjen svinjski file, pečen na žaru

Polnjen svinjski file, pečen na žaru, je najboljši, ko je srednje zapečen in je v sredini še malo rožnate barve in tako zelo sočen.

Nasvet
Med peko lahko dodajate na žar vejice timijana in rožmarina, tako bo dim ki obdaja meso, še bolj aromatičen in seveda s tem še izboljšan okus.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor