Polenta z zelenjavo
Polenta je lahko tudi samostojna jed, vendar zakaj je ne bi ponudili skupaj z zelenjavo? Obrok je polnovreden, hitro narejen in nenazadnje tudi odličen. Pripravite zelenjavo in jo ponudite s polento, videli boste, da se krasno podata skupaj!
Pripomočki za pripravo polente z zelenjavo:
- nož
- deska za rezanje
- vok
- ponev
- kuhalnica
- krožnik
- manjši pekač
- ribežen
Sestavine za pripravo polente z zelenjavo:
(za 2 osebi)
- 1 paprika (rdeča ali rumena)
- 200 g paradižnika pelati
- 100 g kuhanega graha
- 100 g kuhane koruze
- 200 g polente, bele ali navadne
- kokosova mast
- sol
- poper
- peperoncino (po želji)
- strok česna
- parmezan
Postopek priprave polente z zelenjavo:
Polento skuhamo kot je navedeno na embalaži. Razmerje je 1:4, torej 1 skodelica polente ter 4 skodelice vode.
Postavimo jo v pekač in pustimo, da se ohladi in strdi. Medtem bomo pripravili zelenjavo.
Papriko operemo in očistimo. Zrežemo jo na majhne kose.
Česen sesekljamo in popražimo na kokosovi masti. Dodamo papriko in premešamo.
Papriko pustimo, da se duši s pokrovom približno 10 minut. Nato dodamo grah in koruzo.
Dobro premešamo in dodamo paradižnik.
Vse skupaj dobro premešamo in dodamo vse začimbe. Kuhamo vse skupaj še približno 5 minut.
Zelenjava je sedaj pripravljena. Vrnimo se k polenti. Na vrh skuhane polente, ki smo jo pustili, da počiva dodamo zelenjavo. Pečico segrejemo na 180°C.
Vse skupaj potresemo z naribanim parmezanom in potisnemo v pečico.
Pečemo približno 20 do 30 minut, da se parmezan lepo zapeče. Nato vzamemo iz pečice, pustimo nekaj minut, da se ohladi in postrežemo.
Dober tek!