Pohane bučke
Pohane bučke v kombinaciji s paradižnikovo solato so okusna in lahka jed. Imajo jo radi tako vegeterijanci kot tudi ljubitelji mesnih jedi. Recept je preprost, kosilo pa lahko in zelo okusno. Predlagam, da za prilogo postrežete osvežilno krompirjevo solato.
Poskusite ne bo vam žal.
Pohane bučke – pripomočki:
- ponev za pohanje
- globlja posoda z pokrovom
- nož za rezanje bučk
- 2 globlja krožnika
- vilica za obračanje
Pohane bučke – sestavine:
- 2-3 srednje velike bučke
- 2-3 cela jajca
- moka
- olje
- sol
Pohane bučke – postopek:
V globljo posodo narežemo bučke na tenke podolgovate kose, posolimo in pustimo v pokriti posodi za 1 uro.
Tekočino, ki jo bučke spustijo po 1 uri dobro odcedimo.
V prvi krožnik damo moko v drugi jajca katera bomo zmučkali z vilico.
Eno po eno bučko povaljamo v moko, nato jajca in v ponvi na segretem olju pražimo kratek čas eno, nato pa še drugo stran.
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 23 Povprečno: 4.4]