Piščanec z indijskimi oreščki
Print Friendly, PDF & Email

Ta jed bo navdušila vse, ki radi zahajate v Dabudo, tajsko restavracijo v središču Ljubljane. Poleg PadThai-a, mi je Piščanec z indijskimi oreščki top izbira. Bi rekla, da je moja verzija še boljša. Prepričajte se sami 🙂

piscanec_z_indijskimi_orescki2

Piščanec z indijskimi oreščki – Pripomočki:

• deska za rezanje
• ponev
• nož
• špatula
• lonec

Piščanec z indijskimi oreščki – Sestavine:

• riž
• piščančje prsi
• rdeča paprika
• zelena paprika
• rdeča čebula
• indijski oreščki
• kokosovo olje
• svetla sojina omaka
• ostrigina omaka
• korenček
• sol, poper
• po želji feferon ali čili

Piščanec z indijskimi oreščki – Postopek:

V slanem kropu skuhamo riž. Medtem narežemo zelenjavo.

piscanec_z_indijskimi_orescki6

Na ponvi popražimo indijske oreščke in jih po nekaj minutah stresemo na krožnik. Piščanca narežemo na manjše trakce in ga popečemo na kokosovem olju.

piscanec_z_indijskimi_orescki5

Odstavimo z ognja. Nato na hitro prepražimo še zelenjavo.

piscanec_z_indijskimi_orescki4

Ko je gotova, dodamo pečenega piščanca in indijske oreščke.

piscanec_z_indijskimi_orescki3

Pomešamo in dodamo sojino omako, ostrigino omako, sol, poper. Na ognju pustimo samo toliko časa, da se okusi premešajo. Lahko dodamo še malo vode če se nam zdi preveč suho. Postrežemo s preprostim kuhanim rižem.

piscanec_z_indijskimi_orescki1

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.1]

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor