Piščanec z indijskimi oreščki
Ta jed bo navdušila vse, ki radi zahajate v Dabudo, tajsko restavracijo v središču Ljubljane. Poleg PadThai-a, mi je Piščanec z indijskimi oreščki top izbira. Bi rekla, da je moja verzija še boljša. Prepričajte se sami 🙂
Piščanec z indijskimi oreščki – Pripomočki:
• deska za rezanje
• ponev
• nož
• špatula
• lonec
Piščanec z indijskimi oreščki – Sestavine:
• riž
• piščančje prsi
• rdeča paprika
• zelena paprika
• rdeča čebula
• indijski oreščki
• kokosovo olje
• svetla sojina omaka
• ostrigina omaka
• korenček
• sol, poper
• po želji feferon ali čili
Piščanec z indijskimi oreščki – Postopek:
V slanem kropu skuhamo riž. Medtem narežemo zelenjavo.
Na ponvi popražimo indijske oreščke in jih po nekaj minutah stresemo na krožnik. Piščanca narežemo na manjše trakce in ga popečemo na kokosovem olju.
Odstavimo z ognja. Nato na hitro prepražimo še zelenjavo.
Ko je gotova, dodamo pečenega piščanca in indijske oreščke.
Pomešamo in dodamo sojino omako, ostrigino omako, sol, poper. Na ognju pustimo samo toliko časa, da se okusi premešajo. Lahko dodamo še malo vode če se nam zdi preveč suho. Postrežemo s preprostim kuhanim rižem.