Piščanec s kus-kusom
Print Friendly, PDF & Email

Piščanec s kus-kusom je jed, ki jo  naredimo v zelo kratkem času. Izognili se bomo pretiranemu bivanju ob štedilniku in na hitro naredili okusno kosilo. Jed je lahka in primerna za ta poletni čas.

Piščanec s kus-kusom

 

Piščanec s kus-kusom – pripomočki:

  • vok ali globlja ponev
  • deska in nož za rezanje
  • lesena žlica za mešanje sestavin
  • krožnik in vilica

Piščanec s kus-kusom – sestavine

Za 4 osebe:

  • 500 g piščančjih prsi
  • 70 g masla
  • 70 g kus-kusa
  • 1 goveja kocka za juho
  • 8 dl vroče vode
  • sol, vegeta 

Piščanec s kus-kusom – postopek:

Na podolgovate kose  narežemo in posolimo piščančje prsi.

Piščanec s kus kusom

Na segretem maslu pražimo piščančje meso 7 minut. Dodamo 1 žlico vegete, po končanem postopku meso iz voka damo na krožnik.

Piščanec s kus kusom

V vok dodamo jušno kocko, sol in 8 dl vroče vode, ko zavre dodamo praženo meso in kus-kus.

Piščanec s kus kusom

Piščanec s kus kusom

Kuhamo še 5 minut na zmernem ognju in občasno premešamo.

Jed je pripravljena. Vok pokrijemo in pustimo, da se malo ohladi.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor