Piščanec s kus-kusom
Piščanec s kus-kusom je jed, ki jo naredimo v zelo kratkem času. Izognili se bomo pretiranemu bivanju ob štedilniku in na hitro naredili okusno kosilo. Jed je lahka in primerna za ta poletni čas.
Piščanec s kus-kusom – pripomočki:
- vok ali globlja ponev
- deska in nož za rezanje
- lesena žlica za mešanje sestavin
- krožnik in vilica
Piščanec s kus-kusom – sestavine
Za 4 osebe:
- 500 g piščančjih prsi
- 70 g masla
- 70 g kus-kusa
- 1 goveja kocka za juho
- 8 dl vroče vode
- sol, vegeta
Piščanec s kus-kusom – postopek:
Na podolgovate kose narežemo in posolimo piščančje prsi.
Na segretem maslu pražimo piščančje meso 7 minut. Dodamo 1 žlico vegete, po končanem postopku meso iz voka damo na krožnik.
V vok dodamo jušno kocko, sol in 8 dl vroče vode, ko zavre dodamo praženo meso in kus-kus.
Kuhamo še 5 minut na zmernem ognju in občasno premešamo.
Jed je pripravljena. Vok pokrijemo in pustimo, da se malo ohladi.
Dober tek!