Slasten piščanec po kitajsko
Včasih se nam zahoče okusov in arom, ki jih naša kuhinja ne uporablja ali redko. In če nismo ravno vešči v kuhinji, je slasten piščanec po kitajsko pravi recept za nas, kajti ne zahteva posebnega znanja in izkušenj.
Slasten piščanec po kitajsko – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- kuhalnica
- 2 ponvi ali vok
- lonec
- cedilka
Slasten piščanec po kitajsko – sestavine:
Sestavine zadoščajo za 4 osebe
- 400 g piščančjega fileja
- 400 g mešane zelenjave za kitajske jedi (večbarvna paprika, grah, kalčki, šitaki gobe, cvetača, korenček, por, bambusovi vršički, mladi stročji grah …)
- 1 vrečica Kotanyi mešanice začimb za kitajsko kuhinjo
- 2 žlici sojine omake
- žlička kokosove maščobe
- 150 g soba ajdovih japonskih rezancev
- sol
- poper
- voda
Slasten piščanec po kitajsko – postopek:
Piščančji file operemo pod tekočo vodo in ga osušimo. Nato ga narežemo na tanke trakove. Meso rahlo solimo in prelijemo s sojino omako. S soljo priporočam previdnost, ker je sojina omaka običajno zelo slana. Piščančje trakce pustimo v marinadi vsaj 1 uro ali še dlje.
V ponvi na kokosovi maščobi popečemo piščančje trakove. Ko so pečeni, jih odstranimo iz ponve.
Nato v isto posodo dolijemo vode in dodamo mešanico začimb za kitajsko kuhinjo. Premešamo in pustimo, da vre cca. 10 minut.
Nato v posodo vrnemo meso, premešamo in pustimo rahlo vreti še 2 minuti.
V drugi ponvi prepražimo zelenjavo. K zmrznjeni zelenjavi zaradi barve jedi, dodamo še malo sveže, na trakce narezane rdeče, rumene in zelene paprike, vendar ni obvezno.
Zelenjavo dodamo k mesu in premešamo.
V lonec nalijemo vode, rahlo solimo in skuhamo soba ajdove tanke japonske rezance. Rezanci naj vrejo le 2 do 3 minute. Ko so kuhani, jih odcedimo in dodamo k mesu z zelenjavo. Vse temeljito premešamo in povežemo.
Dober tek!