Slasten piščanec po kitajsko
Print Friendly, PDF & Email

Včasih se nam zahoče okusov in arom, ki jih naša kuhinja ne uporablja ali redko. In če nismo ravno vešči v kuhinji, je slasten piščanec po kitajsko pravi recept za nas, kajti ne zahteva posebnega znanja in izkušenj.

pisanec-po-kitajsko-11

Slasten piščanec po kitajsko – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica
  • 2 ponvi ali vok
  • lonec
  • cedilka

Slasten piščanec po kitajsko – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 4 osebe

  • 400 g piščančjega fileja
  • 400 g mešane zelenjave za kitajske jedi (večbarvna paprika, grah, kalčki, šitaki gobe, cvetača, korenček, por, bambusovi vršički, mladi stročji grah …)
  • 1 vrečica Kotanyi mešanice začimb za kitajsko kuhinjo
  • 2 žlici sojine omake
  • žlička kokosove maščobe
  • 150 g soba ajdovih japonskih rezancev
  • sol
  • poper
  • voda

Slasten piščanec po kitajsko – postopek:

Piščančji file operemo pod tekočo vodo in ga osušimo. Nato ga narežemo na tanke trakove. Meso rahlo solimo in prelijemo s sojino omako. S soljo priporočam previdnost, ker je sojina omaka običajno zelo slana. Piščančje trakce pustimo v marinadi vsaj 1 uro ali še dlje.

slasten-piscanec-po-kitajsko-13

 

V ponvi na kokosovi maščobi popečemo piščančje trakove. Ko so pečeni, jih odstranimo iz ponve.

slasten-piscanec-po-kitajsko-14

 

Nato v isto posodo dolijemo vode in dodamo mešanico začimb za kitajsko kuhinjo.  Premešamo in pustimo, da vre cca. 10 minut.

slasten-piscanec-po-kitajsko-7Nato v posodo vrnemo meso, premešamo in pustimo rahlo vreti še 2 minuti.

slasten-piscanec-po-kitajsko-8V drugi ponvi prepražimo zelenjavo. K zmrznjeni zelenjavi zaradi barve jedi, dodamo še malo sveže, na trakce narezane rdeče, rumene in zelene paprike, vendar ni obvezno.

slasten-piscanec-po-kitajsko-15Zelenjavo dodamo k mesu in premešamo.

slasten-piscanec-po-kitajsko-9V lonec nalijemo vode, rahlo solimo in skuhamo soba ajdove tanke japonske rezance. Rezanci naj vrejo le 2 do 3 minute. Ko so kuhani, jih odcedimo in dodamo k mesu z zelenjavo. Vse temeljito premešamo in povežemo.

slasten-piscanec-po-kitajsko-10Še vroče postrežemo.

Dober tek!

slasten-piscanec-po-kitajsko-12

 

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor