Piščančji file s smetanovo omako in fettuccini
V današnjem tempu življenja gledamo, kako po službenih obveznosti pripraviti hitro in okusno kosilo za lačna usta, ki nas čakajo doma. Nekaj lahkega in okusnega na dnevnem jedilniku bo zadovoljilo vse, še posebej najmlajše – to je piščančji file z smetanovo omako in fettuccini.
Piščančji file s smetanovo omako in fettuccini – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- lonec za kuho testenin
- ponev za pečenje in pripravo omake
Piščančji file s smetanovo omako in fettucini – sestavine:
(za 2 osebi)
- dva piščančja fileja
- 2 dl smetane za kuhanje
- 2 dl piščančje jušne osnove
- sol poper po okusu
- maslo
- žlička kaper
- žlička čebule
- fettucine
Čas priprave in kuhanje: 30 minut.
Piščančji file s smetanovo omako in fettuccini – postopek:
Piščančje fileje prerežemo na polovico, tako da dobimo štiri čudovite zrezke.
Segrejemo ponev in dodamo maslo, ter na vročem maslu popečemo začinjene fileje. Pečemo na vroči mašobi cca 5 minut na vsaki strani. Ko so fileji popečeni, jih postavimo v ponev da počivajo.
Med tem si pripravimo smetanovo omako. V isto ponev kot smo pekli fileje, dodamo žličko drobno sesekljane čebule in žličko sesekljanih kaper ter malo prepražimo. Dlijemo 2 dl piščančje jušne osnove ter zalijemo s smetano za kuhanje. Pustimo da malo prevre in odstavimo.
Testenine kuhamo ko pripravljamo fileje in omako in sicer v slani zavreti vodi cca. 6 minut, tako bodo kuhani “al dente”. Ko so testenine kuhane jih dobro odcedimo.
Pečene fileje, smetanovo omako in fettuccine serviramo dekorirano s češnjevim paradižnikom in svežo baziliko.
Pa dober tek!