Piščančje prsi po Kijevsko
Print Friendly, PDF & Email

Piščančje prsi malo drugače. To je pust, a zdrav kos perutnine. Lahko ga obogatimo, tako po okusu, kot po tem, da ostanejo sočne in slastne. Vredno se je potruditi in poizkusiti, ker so tako pripravljene zelo okusne, sočne in zlato rjavo zapečene.

Piščančje prsi po Kijevsko

Piščančje prsi po Kijevsko – pripomočki:

  • oster nož
  • deska za rezanje
  • posoda za pripravo zeliščnega masla
  • posode za paniranje po dunajsko
  • cvrtnik

Piščančje prsi po Kijevsko – sestavine:

Piščančjeprsipokijevsko(za 2 osebi)

  • 2 kosa piščančjih prsi z zgornjim delom kril
  • 8 dag masla
  • dijonska gorčica
  • worcestrska omaka
  • svež peteršilj
  • 2 jajci
  • 8 dag drobtin
  • limona za dekoracijo
  • olje za cvrtje

 

Čas priprave: 1 ura in 20 minut.

Piščančje prsi po Kijevsko – postopek priprave:

Piščančjim prsim odstranimo kosti, tako da ostane samo kost zgornjega dela peruti. Odstranimo kožo, ter zarežemo v sredino, tako da dobimo odprtino, v katero vstavimo svaljek zeliščnega masla. (spodnje slike prikazujejo kako pripravimo prsi. Če sami tega niste vešči, vam to lahko pripravi mesar).

Piščančje prsi po Kijevsko

Piščančje prsi po Kijevsko

Piščančje prsi po Kijevsko

Tako pripravljene prsi spaniramo po dunajsko, z moko, jajci in belimi krušnimi drobtinami.

Piščančje prsi po Kijevsko

Cvremo tako dolgo, da je skorja zlato-rjavkaste barve, približno 15 minut na temperaturi 160 stopinj Celzija.

Postopek priprave zeliščnega masla:

Maslu dodamo žličko dijonske gorčice, žličko dijonske gorčice in nasekljan petršilj, ter dobro premešamo. Tako pripravljeno maslo damo v hladilnik, da se strdi, ker ga bomo tako lažje vstavili v piščančja prsa.

Piščančje prsi po Kijevsko

Serviramo dekorirano z limono in peteršiljem.

Piščančje prsi po Kijevsko

Pa dober tek !

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor