Piščančja prsa z mozzarello na linguinih z zelišči
Print Friendly, PDF & Email

Piščančja prsa z mozzarello na linguinih z zelišči so zaradi hitre in preproste priprave odlično kosilo tako med tednom kot med vikendom. Zapečeno mozzarello na sočnem piščancu zaokrožijo okusi zeliščnih testenin, prijetno dišečega sladkega koromača in pečenih češnjevih paradižnikov.

piscancja-prsa-z-mozzarello-na-linguinih-z-zelisci

Piščančja prsa z mozzarello na linguinih z zelišči – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • ponev s pokrovko
  • večja kozica s pokrovko
  • cedilo za testenine
  • pekač in pečica (navadna)
  • peki papir
  • vilice
  • čajna žlička
  • papirnate kuhinjske brisače
  • špatula

Piščančja prsa z mozzarello na linguinih z zelišči – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 2 večji polovici piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 2 stroka česna
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • srednje velik koromač
  • 150 g linguinov
  • voda za kuhanje testenin
  • 20 g masla ali margarine
  • 1 čajna žlička sveže bazilike ali 1/2 čajne žličke suhe
  • 1 čajna žlička svežega drobnjaka ali 1/2 čajne žličke suhega
  • sol
  • poper
  • olje

Piščančja prsa z mozzarello na linguinih z zelišči – priprava:

Pripravimo si vse sestavine. Koromač in češnjeve paradižnike dobro operemo. Koromač narežemo na približno pol centimetra debele rezine. Češnjev paradižnik razpolovimo. Piščančje prsi osušimo s papirnatimi brisačami, nasolimo in popramo po okusu. Pustimo jih stati vsaj 15 minut.

piscancja-prsa-z-mozzarello-na-linguinih-z-zelisciPečico (navadno) segrejemo na 200 ºC. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo na rezine narezan koromač. Premažemo ga z malo olja, damo v predhodno segreto pečico in pečemo na čim višji rešetki 10 minut.  Jaz sem pekla na 2. rešetki od zgoraj, da sem lahko videla, kako se peče.

Medtem v ponvi segrejemo malo olja. Na vroče olje damo piščančja prsa in pokrijemo. Pečemo jih na vsaki strani približno 4 minute oz. toliko, da postanejo zlato rjavo zapečene. Piščančja prsa pečemo pokrita s pokrovko na visoki temperaturi. piscancja-prsa-z-mozzarello-na-linguinih-z-zelisciPo 10 minutah koromaču dodamo predhodno pečena piščančja prsa, ki jih obložimo z na rezine narezano mozzarello, prelijemo z malo olja ter damo nazaj v pečico. Pečemo 5 minut (še vedno na čim višji rešetki). Po petih minutah dodamo še na polovice narezan češnjev paradižnik (prej ga rahlo osolimo in naoljimo) in pečemo v pečici še nadaljnjih 5 minut. V primeru, da je koromač že pečen (odvisno od debeline), ga vzamemo iz pekača in damo na toplo. piscancja-prsa-z-mozzarello-na-linguinih-z-zelisciV kozici zavremo osoljeno vodo. Dodamo linguine in jih kuhamo po navodilih z embalaže. Testenine vedno kuhamo odkrite. Kuhane linguine odcedimo in damo nazaj v kozico, v kateri so se kuhali. Dodamo baziliko in drobnjak, prelijemo s stopljenim maslom ter dobro premešamo. piscancja-prsa-z-mozzarello-na-linguinih-z-zelisciNa krožnik najprej nadevamo koromač in linguine, nato dodamo piščanca in pečene češnjeve paradižnike.

piscancja-prsa-z-mozzarello-na-linguinih-z-zelisciUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor