Piščančja prsa, polnjena s špinačo, mozzarello in sušenimi paradižniki
Print Friendly, PDF & Email

Privoščite si sočna piščančja prsa, polnjena s špinačo, mozzarello in sušenimi paradižniki. Meso pride zelo sočno, mehko in lepo zapečeno, nadev pa jed lepo popestri. Hitro, preprosto in zelo okusno.

piscancja-prsa-polnjena-s-spinaco-mozzarello-in-susenimi-paradiznikiPiščančja prsa, polnjena s špinačo, mozzarello in sušenimi paradižniki – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • krožnik
  • papirnate kuhinjske brisače
  • ponev s pokrovko
  • zobotrebci
  • jedilna žlica
  • peki papir
  • pekač in pečica (navadna)

Piščančja prsa, polnjena s špinačo, mozzarello in sušenimi paradižniki – sestavine:

(za 2 osebi)

  • večji kos piščančjih prsi brez kosti (vsaj 200 g, lahko več)
  • pest mlade špinače
  • 3-4 sušene paradižnike v olju
  • 2 rezini mozzarelle
  • sol
  • poper
  • 1 jedilna žlica olja

Piščančja prsa, polnjena s špinačo, mozzarello in sušenimi paradižniki – priprava:

Piščančja prsa splaknemo z vodo in osušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami. Prsa z ostrim nožem previdno zarežemo, da naredimo žep za nadev.piscancja-prsa-polnjena-s-spinaco-mozzarello-in-susenimi-paradiznikiMeso posolimo od zunaj in od znotraj in pustimo stati 10 minut. Če želimo, jih tudi popopramo. Medtem operemo in osušimo pest mlade špinače, pripravimo sušene paradižnike in narežemo mozzarello. piscancja-prsa-polnjena-s-spinaco-mozzarello-in-susenimi-paradiznikiNadev začnemo s špinačo, nato dodamo sušene paradižnike in na koncu še rezino ali dve mozzarelle. Napolnjeno odprtino previdno zapremo z zobotrebci, da nam nadev med peko ne bo zlezel ven.piscancja-prsa-polnjena-s-spinaco-mozzarello-in-susenimi-paradiznikiV ponvi segrejemo žlico olja in nadevana piščančja prsa zlato-rjavo zapečemo na obeh straneh. Pečemo jih 1 minuto na vsaki strani oz. toliko, da se lepo zapečejo. Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo nadevana piščančja prsa. Pečemo jih v predhodno ogreti pečici 15 minut. piscancja-prsa-polnjena-s-spinaco-mozzarello-in-susenimi-paradiznikiPiščančja prsa, polnjena s špinačo, mozzarello in sušenimi paradižniki postrežemo s prilogo po želji. Jaz sem poleg postregla brokoli in pečene šparglje, ki sem jih spekla v pečici skupaj s prsmi. Preden polnjena piščančja prsa postrežem, jih polijemo z omako, ki je nastala pri peki v pečici. piscancja-prsa-polnjena-s-spinaco-mozzarello-in-susenimi-paradiznikiUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor