Piščančja jetra v belem vinu
Velikokrat me prijatelji sprašujejo kako pripraviti piščančja jetra. Hitro in okusno. Ponujam vam čudovito kombinacijo in preprost recept za pripravo piščančjih jeter v belem vinu. Poskusite, ne bo vam žal!
Piščančja jetra v belem vinu – pripomočki:
- globljo ponev ali vok
- desko za rezanje
- žlico za mešanje
- nož za rezanje
- kozarec za vodo
- 1 veliko jušno žlico
Piščančja jetra v belem vinu – sestavine:
- 500g sveže piščančje jeter
- 3 čebule
- 2 dl belega vina
- 1 jušno žlico narezanega peteršilja
- 1 govejo kocko
- sol
- poper
- vegeta
- 3-4 žlice olja
Piščančja jetra v belem vinu – postopek:
Čebulo olupimo in narežemo. Narezano čebulo pražimo na olju vsaj 10 minut, večkrat premešamo in ji dolijemo 3 žlice vode.
Dodamo piščančja jetra, ki smo jih očistili in narezali na manjše kose (poljubna velikost – nekateri imajo rajši večje, spet drugi manjše kose), govejo kocko, sol, vegeto, poper in vse skupaj dobro premešamo.
Nato vse skupaj polijemo s 3 dl navadne vode, premešamo in kuhamo 5-10 minut. Nato k jetrom vlijemo 2 dl belega vina (po lastni izbiri) in premešamo. Kuhamo še 10-15 minut. Na koncu dodamo še žlico narezanega peteršilja, premešamo in obrok je gotov.
Piščančja jetra v kombinaciji z belim vinom so odličnega okusa. Zares za prste polizat. Zaradi slastne omake vam kot prilogo priporočam kruh. V kolikor pa želite še dodatno obogatiti jed, lahko po njej potresete nekaj trdega naribanega sira.
Dober tek. 🙂