Piščančja jetra v belem vinu
Print Friendly, PDF & Email

Velikokrat me prijatelji sprašujejo kako pripraviti piščančja jetra. Hitro in okusno. Ponujam vam čudovito kombinacijo in preprost recept za pripravo piščančjih jeter v belem vinu. Poskusite, ne bo vam žal!

Piščančja jetra v belem vinu

Piščančja jetra v belem vinu – pripomočki:

  • globljo ponev ali vok
  • desko za rezanje
  • žlico za mešanje
  • nož za rezanje
  • kozarec za vodo
  • 1 veliko jušno žlico

 Piščančja jetra v belem vinu – sestavine:

  • 500g sveže piščančje jeter
  • 3 čebule
  • 2 dl belega vina
  • 1 jušno žlico narezanega peteršilja
  • 1 govejo kocko
  • sol
  • poper
  • vegeta
  • 3-4 žlice olja

Piščančja jetra v belem vinu

Piščančja jetra v belem vinu – postopek:

Čebulo olupimo in narežemo. Narezano čebulo pražimo na olju vsaj 10 minut, večkrat premešamo in ji dolijemo 3 žlice vode.

Piščančja jetra v belem vinu Dodamo piščančja jetra, ki smo jih očistili in narezali na manjše kose (poljubna velikost – nekateri imajo rajši večje, spet drugi manjše kose), govejo kocko, sol, vegeto, poper in vse skupaj dobro premešamo.

Piščančja jetra v belem vinu

Nato vse skupaj polijemo s 3 dl navadne vode, premešamo in kuhamo 5-10 minut. Nato k jetrom vlijemo 2 dl belega vina (po lastni izbiri) in premešamo. Kuhamo še 10-15 minut. Na koncu dodamo še žlico narezanega peteršilja, premešamo in obrok je gotov.

Piščančja jetra v belem vinu

Piščančja jetra v belem vinu

Piščančja jetra v kombinaciji z belim vinom so odličnega okusa. Zares za prste polizat. Zaradi slastne omake vam kot prilogo priporočam kruh. V kolikor pa želite še dodatno obogatiti jed, lahko po njej potresete nekaj trdega naribanega sira.

 

Dober tek. 🙂

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor