Piščančja jetra s panceto – ražnjiči
Print Friendly, PDF & Email

Za vse nas, ki imamo radi drobovino in še posebej jetra, bo ta recept prava poslastica. Začinjena piščančja jetra, zavita v slastno panceto in nato popečena kot ražnjiči. Pravi gurmanski užitek za naše brbončice.

Pripomočki za piščančja jetra s panceto – ražnjiče:

  • papir za peko
  • pečica
  • palčke za ražnjiče

Sestavine za piščančja jetra s panceto – ražnjiče:

Za 2 osebi:

  • 100 g piščančjih jeter
  • 10 rezin pancete (50 g)
  • 1 ščepec mlete paprike
  • sol
  • poper

Postopek za piščančja jetra s panceto – ražnjiče:

Najprej si pripravimo 10 lepih polovičk piščančjih jeter. Jih operemo in osušimo.

Na višji temperaturi jih na hitro popečemo iz vseh strani, da zakrknejo. Nato jih čisto rahlo solimo, popramo in posujemo s ščepcem mlete paprike. Solimo ne preveč, kajti na koncu bomo dodali še panceto, ki je slana.

Jetra takoj, ko so popečena predevamo na krožnik, da se vsaj delno ali v celoti ohladijo. Medtem si pripravimo palčke za ražnjiče in panceto.

Vsak kos jeter zavijemo v svojo rezino pancete. Panceta se lepo ovija in sprime, tako da je ta korak popolnoma enostaven.

Nato po 5 kosov piščančjih jeter v panceti nataknemo na eno palčko za ražnjiče in nalagamo na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.
V naprej ogreti klasični pečici na 180 °C pečemo piščančja jetra s panceto – ražnjiče, 20 minut. Jed takoj vročo postrežemo z raznimi krompirjevimi prilogami, popečeno zelenjavo, kroketi, itd. Zraven zelo paše kozarec rdečega vina 😊

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor