Piščančja bedra malo drugače
Večina ljudi prisega na klasiko, ampak včasih je vredno poizkusiti in klasiki kaj dodati. Recimo slastna piščančja bedra, vedno teknejo in za hitro kosilo so zelo primerna. Če nekaj dodamo, jih osvobodimo kosti in nadevamo z okusnim nadevom … ja, to so zmagovalna piščančja bedra malo drugače – nadevana.
Piščančja bedra malo drugače – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož za rezanje in nož za izkoščičenje kosti
- kuharska vrvica
- nabodala
- posoda za pripravo nadeva
- brizgalka za vnos nadeva
- pekač
Piščančja bedra malo drugače – sestavine:
(za 2 osebi)
- 2 piščančji bedri
- sol
- poper
- sezonska zelenjava po izbiri (v receptu sem uporabil sveže kumarice, paradižnik in por)
Sestavine za nadev:
-
6 rezin toasta
- manjša čebula
- por
- peteršilj
- maslo
- sol
- poper
- dimljena paprika v prahu
- česen v prahu
- 1 dcl sladke smetane ali smetane za kuhanje
- žlica Mascarpona
- 2 celi jajci
Čas priprave: 1 ura in 15 minut.
Piščančja bedra malo drugače – postopek priprave:
Najprej bedrca osvobodimo kosti. To storimo tako, da najprej porežemo kite na krači, nato ločimo kost od stegna, in nazadnje kračno kost enostavno izvlečemo iz krače v smeri proti stegnu. Dobimo lep kos mesa, brez kosti.
Postopek priprave nadeva:
Za nadev najprej nerežemo toast na kocke, ga zalijemo s sladko smetano in dodamo žlico Mascarpona, drobno nasekljan petršilj in žličko dimljene paprike.
Čebulo in por drobno nasekljamo, ter ga na maslu pražimo cca 1 minuto. Nato dodamo k toastu, dodamo tudi 2 celi jajci in vse skupaj smešamo.
S pripravljenim nadevom napolnimo bedra in sicer kračo z pomočjo brizgalke (lahko tudi z dekorirno vrečko), nadev pa nanesemo tudi stegenjski del.
Nato zvijemo stegno in ga prebodemo z nabodali, ter prevežemo z kuharsko vrvico, tako da nam med pečenjem ne uhaja nadev, enako zapremo tudi odprtino na spodnjem delu krače.
Tako pripravljena bedra premažemo z oljem, ter jih posolimo in popramo. Pečemo v vnaprej ogreti pečici na temperaturi 180 stopinj celzija, cca 30 minut oziroma dokler niso hrustljava in zlato rjavo pečena.
Serviramo s sezonsko zelenjavo.
Obilo gurmanskih užitkov!