Piščančja bedra malo drugače
Print Friendly, PDF & Email

Večina ljudi prisega na klasiko, ampak včasih je vredno poizkusiti in klasiki kaj dodati. Recimo slastna piščančja bedra, vedno teknejo in za hitro kosilo so zelo primerna. Če nekaj dodamo, jih osvobodimo kosti in nadevamo z okusnim nadevom … ja, to so zmagovalna piščančja bedra malo drugače – nadevana.

Piščančja bedra malo drugače

Piščančja bedra malo drugače – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož za rezanje in nož za izkoščičenje kosti
  • kuharska vrvica
  • nabodala
  • posoda za pripravo nadeva
  • brizgalka za vnos nadeva
  • pekač

Piščančja bedra malo drugače – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 2 piščančji bedri
  • sol
  • poper
  • sezonska zelenjava po izbiri (v receptu sem uporabil sveže kumarice, paradižnik in por)

Sestavine za nadev:

  • Piščančja bedra malo drugače

    6 rezin toasta

  • manjša čebula
  • por
  • peteršilj
  • maslo
  • sol
  • poper
  • dimljena paprika v prahu
  • česen v prahu
  • 1 dcl sladke smetane ali smetane za kuhanje
  • žlica Mascarpona
  • 2 celi jajci

Čas priprave: 1 ura in 15 minut.

Piščančja bedra malo drugače – postopek priprave:

Najprej bedrca osvobodimo kosti. To storimo tako, da najprej porežemo kite na krači, nato ločimo kost od stegna, in nazadnje kračno kost enostavno izvlečemo iz krače v smeri proti stegnu. Dobimo lep kos mesa, brez kosti.

Piščančja bedra malo drugače Piščančja bedra malo drugače

Postopek priprave nadeva:

Za nadev najprej nerežemo toast na kocke, ga zalijemo s sladko smetano in dodamo žlico Mascarpona, drobno nasekljan petršilj in žličko dimljene paprike.

Piščančja bedra malo drugače

Čebulo in por drobno nasekljamo, ter ga na maslu pražimo cca 1 minuto. Nato dodamo k toastu, dodamo tudi 2 celi jajci in vse skupaj smešamo.

Piščančja bedra malo drugače

S pripravljenim nadevom napolnimo bedra in sicer kračo z pomočjo brizgalke (lahko tudi z dekorirno vrečko), nadev pa nanesemo tudi stegenjski del.

Piščančja bedra malo drugače

Nato zvijemo stegno in ga prebodemo z nabodali, ter prevežemo z kuharsko vrvico, tako da nam med pečenjem ne uhaja nadev, enako zapremo tudi odprtino na spodnjem delu krače.

Piščančja bedra malo drugače

Tako pripravljena bedra premažemo z oljem, ter jih posolimo in popramo. Pečemo v vnaprej ogreti pečici na temperaturi 180 stopinj celzija, cca 30 minut oziroma dokler niso hrustljava in zlato rjavo pečena.

Piščančja bedra malo drugače

Serviramo s sezonsko zelenjavo.

Piščančja bedra malo drugače

Obilo gurmanskih užitkov!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor