Pisana enolončnica z ješprenjčkom
Print Friendly, PDF & Email

Pisana enolončnica z ješprenjčkom je zelo enostavna za pripravo. Lahko bi rekli, da se kuha kar sama. Potrebujemo le dobro nabrušen nož, desko za rezanje in lonec.

Pisana enolončnica z ješprenjčkom
Pisana enolončnica z ješprenjčkom

Pisana enolončnica z ješprenjčkom – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • dobro nabrušen nož
  • lonec
  • kuhalnica

Pisana enolončnica z ješprenjčkom – sestavine:

  • 20 dag ješprenjčka
  • 1 majhna čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 – 3 žlice olja
  • nekaj vejic svežega peteršilja
  • 1 lovorov list
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 paradižnik
  • 2 korenčka
  • košček zelene
  • sol po okusu
  • poper
  • voda
Pisana enolončnica z ješprenjčkom
Sestavine za pripravo pisane enolončnice z ješprenjčkom

Pisana enolončnica z ješprenjčkom – postopek:

Zjutraj namočimo ješprenjček v hladni vodi. Pred začetkom kuhanja očistimo in narežemo vso zelenjavo. Paradižnik, papriki in korenček narežemo na majhne kocke, čebulo in peteršilj pa čim bolj drobno nasekljamo. Zeleno pustimo kar v enem kosu.

V loncu segrejemo olje in dodamo na drobno narezano čebulo in polovico narezanega peteršilja. Pražimo na visoki temperaturi toliko časa, da postekleni. Med praženjem ves čas mešamo. Nato dodamo še ostalo narezano zelenjavo in pražimo približno deset minut na majhnem ognju.

Pisana enolončnica z ješprenjčkom

Večkrat premešamo. Dodamo še odcejen ješprenjček in zalijemo z litrom vode. Ko zavre, solimo in kuhamo na majhnem ognju približno 20 minut oz. dokler se ješprenjček ne skuha. Ko je pisana enolončniza z ješprenjčkom gotova, damo vanjo še strt česen. Po potrebi še solimo, popramo in potresemo s svežim peteršiljem.

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor