Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Če si želite nekaj enostavnega, okusnega in zelenjavnega je pisan narastek s hrustljavo zelenjavo prava izbira za vas. Jed je primerna za vegetarijance in tudi diabetike. Lahko ga pripravimo za samostojen obrok ali prilogo k mesnim ali ribjim jedem.

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo – potrebščine:

  • večja skleda
  • manjša skleda
  • globok ognjevaren pekač ali več manjših pekačev
  • žlica in vilica
  • ponev

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo – sestavine:

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 3 jajca
  • 3 žlice sladke smetane
  • 1 žlico navadne moke
  • 1/2 skodelice mleka
  • ščepec muškatnega oreška
  • 3 žlice naribanega sira (parmezan ali podoben trd sir)
  • 4 zvrhane skodelice zmrznjene ali sveže zelenjave (paradižnik, paprika, krompir, korenček, grah, … )
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo – priprava:

Pečico segrejemo na 200°C. V manjši skledi zmešamo jajca in smetano. Počasi dodamo moko, mleko, muškatni orešek in nazadnje še sir. Zmes mora biti gladka.

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo

Zelenjavo operemo in narežemo na majhne koščke. Čebulo nasekljamo in v ponvi prepražimo na žlici oljčnega olja.

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo

Zelenjavo stresemo v večjo skledo, dodamo praženo čebulo in jo začinimo s soljo.

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo

Pekač ali več manjših pekačev dobro namastimo in vanj/e naložimo zelenjavo ter prelijemo z jajčno smetano.

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavo

Celotno mešanico nežno pomešamo z žlico, da se jajčna smetana in zelenjava enakomerno porazdelita. Narastek pečemo v pečici 50 – 60 minut, oziroma dokler površina zlato porjavi.

Kljub temu, da se narastek dolgo peče, ostane zelenjava hrustljava in ohrani svoj okus.

Pisan narastek s hrustljavo zelenjavoDober tek!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor