Pirina pica
Print Friendly, PDF & Email

Odlično in mehko testo iz ekološke pirine bele moke vas bo očaralo. Recept za pico je spisan z mojim najljubšim nadevom, ki ga lahko po želji tudi prilagodite.
Pa si kar poglejmo kakšno dobroto je tokrat ustvarila Malinca, polna shramba zdravja.

Pripomočki za pripravo pirine pice:

  • pekač – super je, če imate glineno ploščo
  • 3 dl kozarec
  • peki papir

Sestavine za pirino pico

Za 4 osebe.

Za testo:

Za nadev:

  • 300 ml pelatov
  • začimbe po okusu: origano, bazilika, sol
  • 200 g mocarele
  • 100 g sira
  • 3 žlice koruze
  • 10 rezin slanine
  • 5 šampinjonov
  • malo oliv

Priprava pirine pice

V kozarec nalijemo 3 dl mlačne vode in dodamo kvas, sladkor in eno žlico pirine moke. Dobro premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut. Medtem si v posodo odmerimo 500 g pirine moke.

V sredino posode naredimo v moki jamico, v katero vlijemo olivno olje in po moki potrosimo žličko soli.

V jamico nato vlijemo še vzhajan kvas.

Testo nato z vilicami zmešamo od sredine navzven. Ko se sestavine sprimejo skupaj, damo testo iz posode in ga začnemo z gnetenjem oblikovati. Gnetemo toliko časa, da testo postane gladko in mehko.

Iz testa naredimo hlebček, v katerega zarežemo križ. Prestavimo ga v pomokano posodo in pokrijemo s čistim kuhinjskim servetom.

Pustimo vzhajati približno eno uro na toplem.

Vzhajano testo prestavimo nato iz posode na pomokano površino in ga razvaljamo. Jaz sem iz 500 g moke naredila eno večjo in eno manjšo pico. Odvisno, kako debelo testo imate radi.

Razvaljano testo prestavimo v pekač, na katerega prej položimo peki papir.

Testo namažemo s pelati, v katere smo zmešali začimbe.

Nato po pici razporedimo nariban sir, mocarelo, koruzo.

Sledijo narezane gobice, slanina in olive.

Pico damo peči v segreto pečico na 190 stopinj Celzija za cca. 20 minut.

Ko je pica pečena, počakamo 5 minut, da se malce ohladi. Nato jo razrežemo na poljubno velike koščke in uživamo.

Recept in fotografije je priskrbela Malinca, polna shramba zdravja.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.9]

Dodaj odgovor