Pire krompir nekoliko drugače
Print Friendly, PDF & Email

Bi želeli nekoliko spremeniti okus klasičnega pire krompirja? Če je vaš odgovor pritrdilen predlagam, da sledite temu receptu in si privoščite pire krompir nekoliko drugačnega a kljub temu odličnega okusa. Namesto navadnega pire krompirja, pripravite odličen in zelo okusen pire krompir nekoliko drugače. Po tem receptu bomo pripravili dobro prilogo tako za mesne, kot tudi za ribje jedi.

Pripomočki za pire krompir nekoliko drugače:

  • električni mešalnik z metlicami ali palični mešalnik

Sestavine za pire krompir nekoliko drugače

Za 4 do 5 oseb:

  • 2 kg krompirja
  • 1,5 dl smetane za kuhanje
  • 80 g masla
  • 2 veliki zvrhani jušni žlici majoneze
  • sol po okusu

Priprava pire krompirja nekoliko drugače

Olupimo in operemo dva kilograma krompirja ter ga narežemo na manjše kose, velikosti približno 2 do 3 cm, da se krompir čim hitreje skuha.

Narezan krompir denemo v večji lonec in čez vlijemo toliko vode, da ta popolnoma pokrije vse narezane kose krompirja.

Namestimo pokrov in krompir kuhamo približno 25 minut, oziroma tako dolgo, dokler krompir ni mehak in razpade, če nanj pritisnemo z žlico ali vilicami. Ko je krompir kuhan in še vroč, ga odcedimo s pomočjo cedila in tako odcejenega, vrnemo nazaj v lonec. V še vroč krompir narežemo 80 g masla in sestavine združimo s pomočjo električnega mikserja ali paličnega mešalnika.

Dodamo še 1,5 dl smetane za kuhanje in solimo po okusu.

Ponovno vzamemo električni mikser ali palični mešalnik in dobro zmiksamo vse tri sestavine. Ko so vse sestavine združene, dodamo še dve veliki zvrhani jušni žlici majoneze ter še enkrat zmiksamo vse sestavine pri nizki hitrosti.

Pire krompir nekoliko drugače je pripravljen. Postrezite ga kot prilogo ob mesu, zelenjavi ali ribi in uživajte v odličnem in nekoliko drugačnem okusu.

Dober tek:)

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor