Pečen krompir z rožmarinom
Print Friendly, PDF & Email

Hrustljavo zapečene polovičke mladega krompirja so priloga, ki se je ne bo branil prav nihče. Obogatene z rožmarinom so še slajše. Rožmarin, ne samo, da med peko oddaja čudovito aromo, ampak tudi prispeva toploto ter tako uravnoveša energijo sicer hladnega krompirjevega škroba.

pecen-krompir-z-rozmarinomPečen krompir z rožmarinom – pripomočki:

  • nož
  • pekač
  • pečica
  • skleda
  • jedilna žlica

Pečen krompir z rožmarinom – sestavine:

(za 2 osebi kot priloga)

  • 600 g mladega krompirja
  • vejica svežega rožmarina
  • ščep soli
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • ščep timijana za okras (po želji)

Pečen krompir z rožmarinom – priprava:

Mlad krompir temeljito operemo. Krompirja ne lupimo, ampak ga damo peči skupaj z olupkom, saj je le-ta še precej tanek in nežen in se bo fino hrustljavo zapekel. Izberemo drobnejši krompir čim bolj podobne velikosti. Krompir razpolovimo in damo v skledo. Posolimo ga s ščepcem soli in prelijemo z rastlinskim oljem. Premešamo z rokami, da se sol in olje enakomerno razporedita po krompirju.

pecen-krompir-z-rozmarinomRožmarinove iglice potrgamo s stebla. Na vsako polovico krompirja položimo šopek iglic in …

pecen-krompir-z-rozmarinom… polovičke položimo na pekač s prerezano stranjo navzdol.

pecen-krompir-z-rozmarinomKrompir damo peči v predhodno ogreto pečico na 220 °C in ga pečemo 25-30 minut. Pečenega po želji posujemo s timijanom in takoj postrežemo.

pecen-krompir-z-rozmarinomUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor