Panirana cvetača iz pečice
Panirana cvetača iz pečice je izredno hrustljava in narejena z minimalno količino maščobe. Najbolje je, da jo postrežemo takoj, ko je pečena. Odlična je kot priloga, postrežemo pa jo lahko tudi kot prigrizek z različnimi omakami ali kot samostojen obrok.
Panirana cvetača iz pečice – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- kozica s pokrovko
- nož
- 2 skledi
- vilica
- ribežen
- čajna žlička
- pekač in pečica (navadna)
- peki papir
Panirana cvetača iz pečice – sestavine:
(za 2 osebi kot priloga)
- manjša cvetača (do 400 g)
- 150 g drobtin
- 1/2 čajne žličke česna v prahu
- 1 čajna žlička sladke, rdeče paprike v prahu
- 150 g drobno naribanega sira
- sol po okusu
- poper po okusu
- 2 – 3 jajca
Panirana cvetača iz pečice – priprava:
Cvetačo natrgamo na cvetke in operemo. Cvetke damo v primerno veliko kozico in prelijemo s toliko vode, da je cvetača pokrita. Rahlo posolimo. Ko zavre, kuhamo še 3 minute, nato takoj odlijemo vodo in cvetačo prelijemo s hladno vodo. V primerno veliko skledo odmerimo drobtine, česen v prahu, sladko rdečo papriko v prahu, sol in poper. Sir drobno naribamo in ga dodamo suhim sestavinam. Vse skupaj dobro premešamo.
V drugo skledo ubijemo 2 večji jajci (3, če so manjša) in ju razžvrkljamo z vilico.
Pekač obložimo s peki papirjem in ga rahlo naoljimo. Pečico (navadno) segrejemo na 200 °C. Cvetačne cvetke damo najprej v jajce, nato jih povaljamo v mešanici drobtin, sira in začimb. Cvetke položimo na pekač in jo v predhodno ogreti pečici (200 °C) pečemo 20 minut do zlato-rjave barve.
Panirano cvetačo iz pečice postrežemo takoj. Poleg postrežemo poljubno omako.