Panirana cvetača iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Panirana cvetača iz pečice je izredno hrustljava in narejena z minimalno količino maščobe. Najbolje je, da jo postrežemo takoj, ko je pečena. Odlična je kot priloga, postrežemo pa jo lahko tudi kot prigrizek z različnimi omakami ali kot samostojen obrok.

panirana-cvetaca-iz-pecice

Panirana cvetača iz pečice – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • kozica s pokrovko
  • nož
  • 2 skledi
  • vilica
  • ribežen
  • čajna žlička
  • pekač in pečica (navadna)
  • peki papir

Panirana cvetača iz pečice – sestavine:

(za 2 osebi kot priloga)

  • manjša cvetača (do 400 g)
  • 150 g drobtin
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 1 čajna žlička sladke, rdeče paprike v prahu
  • 150 g drobno naribanega sira
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • 2 – 3 jajca

Panirana cvetača iz pečice – priprava:

Cvetačo natrgamo na cvetke in operemo. Cvetke damo v primerno veliko kozico in prelijemo s toliko vode, da je cvetača pokrita. Rahlo posolimo. Ko zavre, kuhamo še 3 minute, nato takoj odlijemo vodo in cvetačo prelijemo s hladno vodo. panirana-cvetaca-iz-peciceV primerno veliko skledo odmerimo drobtine, česen v prahu, sladko rdečo papriko v prahu, sol in poper. Sir drobno naribamo in ga dodamo suhim sestavinam. Vse skupaj dobro premešamo. panirana-cvetaca-iz-peciceV drugo skledo ubijemo 2 večji jajci (3, če so manjša) in ju razžvrkljamo z vilico. panirana-cvetaca-iz-pecicePekač obložimo s peki papirjem in ga rahlo naoljimo. Pečico (navadno) segrejemo na 200 °C. Cvetačne cvetke damo najprej v jajce, nato jih povaljamo v mešanici drobtin, sira in začimb. Cvetke položimo na pekač in jo v predhodno ogreti pečici (200 °C) pečemo 20 minut do zlato-rjave barve. panirana-cvetaca-iz-pecicePanirano cvetačo iz pečice postrežemo takoj. Poleg postrežemo poljubno omako.

panirana-cvetaca-iz-peciceUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 38 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor