Palačinke v sirovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Dobro, nasitno in zelo okusno kosilo, ki bo po tem receptu zadostovalo za 8 oseb.

Palačinke v sirovi omaki so slana in samostojna jed odličnega okusa, lahka, pa tudi hitra in preprosta za pripravo. Predlagam, da poskusite to čudovito jed in verjamem, da bo na vaši mizi še velikokrat po tem, ko jo boste poskusili prvič.

Pripomočki za palačinke v sirovi omaki

  • električni mešalnik

Sestavine za palačinke v sirovi omaki

Za 8 oseb.

Za palačinke:

  • 1 jajce
  • 100 g bele gladke moke tip 500
  • 1,5 dl mleka
  • ščepec soli
  • 3 žlice sončničnega olja

Za sirovo omako:

  • 80 g masla
  • 500 g polnomastne skute
  • 200 g gorgonzola sira
  • 2,5 dl smetane za kuhanje

Priprava palačink v sirovi omaki

Najprej se lotimo priprave palačink in sicer tako, da z električnim mešalnikom združimo vse sestavine za palačinke. Jajce. moko, mleko in ščepec soli dobro združimo tako, da dobimo maso, ki bo nekoliko bolj gosta od mase za klasične palačinke. Ko je testo pripravljeno, vzamemo ponev, v katero vlijemo malo olja in segrejemo. Na segreto olje s pomočjo zajemalke, vlijemo maso toliko, da pokrije dno namaščene ponvice.

Počakamo približno 1 minuto, nato palačinko obrnemo in jo popečemo še na drugi strani. Pečeno palačinko preložimo na pripravljeni krožnik. Postopek ponavljamo, vse dokler ne zmanjka mase.

Iz pripravljene mase bomo dobili 3-4 debelejše palačinke. Ko so palačinke pečene, jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Palačinke nato zavijemo in narežemo na rezance želene širine, približno 1 cm.

Med čakanjem, da se palačinke ohladijo, že lahko pripravimo sirovo omako in sicer tako, da na štedilnik postavimo globljo ponev in v njej raztopimo maslo.

Stopljenemu maslu dodamo 500 g skute in dobro premešamo. Sestavinam dodamo na manjše kose narezano gorgonzolo in vse skupaj, ponovno premešamo.

Na srednje močnem ognju počakamo, da se siri raztopijo in dobro združijo. Takoj ko sestavine zavrejo, ponev odstavimo z ognja in dodamo smetano za kuhanje.

Omaka je pripravljena, sestavine le še enkrat dobro premešamo in počakamo, da se omaka nekoliko zgosti in ohladi.

Narezane palačinke postavimo na krožnik in jih polijemo s sirovo omako ter postrežemo.

Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor