Pad Thai
Print Friendly, PDF & Email

Pad Thai je najbolj popularna azijska jed, kjer združimo okus piščanca in zelenjave v pridih azijske kulinarike. Če ste bili v Aziji morda veste, da vse začimbe združijo v pasto, ki jo dodajo jedi pad thai, mi pa dodamo že narejeno omako za pad thai, ki jo sedaj lahko kupimo v vsaki bolje založeni trgovini. Ni potrebno iti daleč, naredite si okusen pad thai kar doma. Vse kar potrebujete je dober vok (posoda), kjer vse skupaj na vročem ognju popražite. Pa poglejmo …

Pad Thai

Pripomočki:

  • vok

Sestavine:

(recept za 2 osebi)

  • manjša piščančja prsa (200 g)
  • paketek dimljenega tofuja oz tofu po želji
  • riževi rezanci (250 g)
  • 3 stroki česna
  • 2 jajci
  • manjši šop mlade čebule ali pora
  • ščep popra
  • vnaprej pripravljena Pad Thai omaka (souce)
  • limeta
  • dve pesti sesekljanih arašidov
  • olivno olje

Priprava:

Najprej skuhamo riževe rezance po navodilih iz embalaže in jih pustimo na cedilu pripravljene za nadaljnjo pripravo pad thaija.

Pad Thai

Vok pristavimo na ognjišče in ga dobro segrejemo. Od tu dalje sledi hitra priprava oz. praženje, zato je priporočljivo, da si sestavine vnaprej pripravimo in narežemo.
Pad Thai
Vnaprej pripravljene sestavine za pad thai.

Ko je vok dobro segret ga naoljimo z olivnim oljem in  dodamo česen, tofu ter mlado čebulo oziroma por. Pazimo, da je česen grobo narezan, saj se lahko v nasprotnem primeru zažge zaradi vrelega olja in zagreni.


Pad Thai

Po tem, ko na hitro prepražimo zgornje sestavine, dodamo še piščanca. Na tej točki bi lahko dodali tudi suhe rakce (kozice), ki prav tako pustijo pravi azijski priokus, vendar jih dobite le v bolj specializiranih trgovinah.

Pad Thai

Ko je piščanec na pol pečen, s kuhalnico premaknemo sestavine na en del voka, na drugi strani pa pustimo prostor. Tam dodamo dve jajci in hitro vmešamo vse sestavine skupaj, tako da se jajce poveže v ostale sestavine.

Pad Thai

Ko je jajce umešano, dodamo riževe rezance, poper in pad thai omako, katero doziramo po želji. Osebno jo dodam okrog 120 g, toliko, da se povežejo sestavine in se začuti njen okus. Solim le po potrebo (običajno ne, saj je omaka že dovolj slana).

Pad Thai

Na ognju pustimo še minuto ali dve, toliko, da se vse sestavine med seboj povežejo in omaka malo pokuha. Na krožnik serviramo skupaj s sesekljanimi arašidi in rezino limete, katero dodamo celotni jedi in pusti piko na i pad thaiju.

Naj vam tekne to hitro in okusno pripravljeno kosilo.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor