Okusne mesne polpete z rdečo papriko in bučkami
V kuhinji vedno rada eksperimentiram in poskusim nekaj novega. Sicer so mi všeč tudi “klasične” polpete, toda tokrat sem se poigrala z rdečo papriko in bučkami dobila še boljše ter estetsko lepše mesne polpete z rdečo papriko in bučkami. Igrajte se tudi vi, sledite receptu in ne bo vam žal. 🙂
Mesne polpete s papriko in bučkami — pripomočki:
- večja ponev
- štedilnik
- vilica
- kuhinjska deska
- kuhinjski nož
- srednje velika posoda
- nekaj kosov kuhinjskih brisač
Mesne polpete s papriko in bučkami — sestavine:
Za 2 osebi:
- 250 g mletega mešanega mesa
- 1 čebula
- 1 strok česna
- pol rdeče paprike
- dve rezini starega kruha
- začimbe: žlička soli, pol žličke popra, pol žličke mešanice začimb, ščepec origana, pol žličke mlete rdeče paprike, ščepec svežega ali posušenega peteršilja
- nekaj žlic kokosovega olja
- 1 bučka (teža ni pomembna — po želji)
Mesne polpete s papriko in bučkami — postopek priprave:
Na ponvi segrejemo žlico kokosovega olja in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Pazimo, da se ne prismodi. Nato jo prestavimo v posodo.
Na kocke narežemo kruh in ga damo v posodo k čebuli. Prav tako na kocke narežemo papriko, česen pa na drobno.
Na koncu dodamo še meso in česen.
Vse dobro pregnetemo z rokami, da nastane kompaktna zmes. Z vlažnimi rokami oblikujemo polpete in jih položimo na ponev, v kateri smo prej pražili čebulo (dodamo ji še malo kokosovega olja).
Na vsaki strani pečemo približno štiri minute oz. dokler ne dobimo rjavkaste barve. Ko jih obrnemo na drugo stran, dodamo še na kolobarje narezane bučke, ki naj bodo malce debelejši. Bučke začinimo s ščepcem soli, popra in mlete sladke rdeče paprike. Na hitro jih popečemo z obeh strani.
Mesne polpete odložimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo, potem jih postrežemo na krožnik skupaj z bučkami in svežo zelenjavo (npr. paradižniki, paprikami, kumarami ipd.) ali kakšno drugo prilogo, kot je npr. ajvar.
Tako pripravljene polpete so odlične in kompaktne, čeprav ne vsebujejo jajc. Paprika jim da posebno barvo, zato so prav simpatične, ko jih pogledamo, po okusu pa tako polne in lepo začinjene, da jih bo hitro zmanjkalo. 🙂 Dober tek!