Okusne mesne polpete z rdečo papriko in bučkami
Print Friendly, PDF & Email

V kuhinji vedno rada eksperimentiram in poskusim nekaj novega. Sicer so mi všeč tudi “klasične” polpete, toda tokrat sem se poigrala z rdečo papriko in bučkami dobila še boljše ter estetsko lepše mesne polpete z rdečo papriko in bučkami. Igrajte se tudi vi, sledite receptu in ne bo vam žal. 🙂

Okusne mesne polpete z rdeco papriko in buckami

Mesne polpete s papriko in bučkami — pripomočki:

  • večja ponev
  • štedilnik
  • vilica
  • kuhinjska deska
  • kuhinjski nož
  • srednje velika posoda
  • nekaj kosov kuhinjskih brisač

Mesne polpete s papriko in bučkami — sestavine:

Za 2 osebi:

  • 250 g mletega mešanega mesa
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • pol rdeče paprike
  • dve rezini starega kruha
  • začimbe: žlička soli, pol žličke popra, pol žličke mešanice začimb, ščepec origana, pol žličke mlete rdeče paprike, ščepec svežega ali posušenega peteršilja
  • nekaj žlic kokosovega olja
  • 1 bučka (teža ni pomembna — po želji)

Mesne polpete s papriko in bučkami — postopek priprave:

Na ponvi segrejemo žlico kokosovega olja in na njem prepražimo sesekljano čebulo. Pazimo, da se ne prismodi. Nato jo prestavimo v posodo.

Okusne mesne polpete z rdeco papriko in buckami

Na kocke narežemo kruh in ga damo v posodo k čebuli. Prav tako na kocke narežemo papriko, česen pa na drobno.

Okusne mesne polpete z rdeco papriko in buckami

Na koncu dodamo še meso in česen.

Okusne mesne polpete z rdeco papriko in buckami

Vse dobro pregnetemo z rokami, da nastane kompaktna zmes. Z vlažnimi rokami oblikujemo polpete in jih položimo na ponev, v kateri smo prej pražili čebulo (dodamo ji še malo kokosovega olja).

Okusne mesne polpete z rdeco papriko in buckami

Na vsaki strani pečemo približno štiri minute oz. dokler ne dobimo rjavkaste barve. Ko jih obrnemo na drugo stran, dodamo še na kolobarje narezane bučke, ki naj bodo malce debelejši. Bučke začinimo s ščepcem soli, popra in mlete sladke rdeče paprike. Na hitro jih popečemo z obeh strani.

Okusne mesne polpete z rdeco papriko in buckami

Mesne polpete odložimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo, potem jih postrežemo na krožnik skupaj z bučkami in svežo zelenjavo (npr. paradižniki, paprikami, kumarami ipd.) ali kakšno drugo prilogo, kot je npr. ajvar.

Okusne mesne polpete z rdeco papriko in buckami

Tako pripravljene polpete so odlične in kompaktne, čeprav ne vsebujejo jajc. Paprika jim da posebno barvo, zato so prav simpatične, ko jih pogledamo, po okusu pa tako polne in lepo začinjene, da jih bo hitro zmanjkalo. 🙂 Dober tek!

Okusne mesne polpete z rdeco papriko in buckami

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor