Okusna svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom
Svinjino ceni kar veliko Slovencev. Mnogi jo imajo za mehko in najokusnejše meso. Pripravimo jo lahko na veliko načinov. Svinjski zrezki so stalnica, zato predstavljam svinjino na malce drugačen način
Okusna svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom vam bo popestrila jedilnik za kosilo.
Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom – pripomočki:
- vok ali večja globlja ponev s pokrovom
- nož
- kuhalnica
- stiskač za krompir
- rezalna deska
Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom – sestavine:
( za 4 osebe)
- 500 g svinjskega stegna ali plečeta
- čebula
- dva stroka česna
- dve papriki ( po izbiri lahko rdeče ali zelene)
- 4 paradižniki
- dva večja korenčka
- olje
- sol, poper
- začimbe ( peteršilj, bazilika, origano, vegeta)
Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom – postopek:
Vzamemo ponev in vanjo vlijemo žlico olja in ga segrejemo. čebulo, narezano na kockice, damo v ponev in jo popražimo, da postekleni. Meso narežemo na kocke in ga dodamo k čebuli. Meso dušimo 10 minut.
Zelenjavo operemo in narežemo. Papriko narežemo na majhne kocke, korenček na krogce in prav tako paradižnik narežemo na kocke.
Zelenjavo dodamo k mesu. Na koncu jed solimo,popramo in jo obogatimo z začimbami in s sesekljanim česnom. Če je potrebno, jed zalijemo z vodo.
K tako pripravljeni svinjini se poda pire krompir. Kot priloga lahko postrežemo tudi riž ali široke rezance.
Jed bo okusnejša, če uporabljamo svežo zelenjavo in začimbe.
Dober tek!