Okusna svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom
Print Friendly, PDF & Email

Svinjino ceni kar veliko Slovencev. Mnogi jo imajo za mehko in najokusnejše meso. Pripravimo jo lahko na veliko načinov. Svinjski zrezki so stalnica, zato predstavljam svinjino na malce drugačen način

Okusna svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom vam bo popestrila jedilnik za kosilo.

Okusna svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom

Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom – pripomočki:

  • vok ali večja globlja ponev s pokrovom
  • nož
  • kuhalnica
  • stiskač za krompir
  • rezalna deska

Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom – sestavine:

( za 4 osebe)

  • 500 g svinjskega stegna ali plečeta
  • čebula
  • dva stroka česna
  • dve papriki ( po izbiri lahko rdeče ali zelene)
  • 4 paradižniki
  • dva večja korenčka
  • olje
  • sol, poper
  • začimbe ( peteršilj, bazilika, origano, vegeta)

Okusna svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom

Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom – postopek:

Vzamemo ponev in vanjo vlijemo žlico olja in ga segrejemo. čebulo, narezano na kockice, damo v ponev in jo popražimo, da postekleni. Meso narežemo na kocke in ga dodamo k čebuli. Meso dušimo 10 minut.

Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom

Zelenjavo operemo in narežemo. Papriko narežemo na majhne kocke, korenček na krogce in prav tako paradižnik narežemo na kocke.

Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom

Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom

Okusna svinjina v paradižnokovi omaki s korenčkom

Zelenjavo dodamo k mesu. Na koncu jed solimo,popramo in jo  obogatimo z začimbami in s sesekljanim česnom. Če je potrebno, jed zalijemo z vodo.

Svinjina v paradižnikovi omaki s korenčkom

K tako pripravljeni svinjini se poda pire krompir. Kot priloga lahko postrežemo tudi riž ali široke rezance.

Jed bo okusnejša, če uporabljamo svežo zelenjavo in začimbe.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor