Okusen pečen piščanec s suhim sadjem
Print Friendly, PDF & Email

Ali ste se tudi vi že naveličali piščanca pripravljenega vedno na enak način? Jaz sem se ga, zato vedno znova iščem recepte za pripravo piščanca na drugačen, zanimiv način, kjer so sestavine sicer neobičajne, vendar je končni rezultat presenetljivo slasten.

okusen-pečen-piščanec-s-suhim-sadjem

Kaj potrebujemo za pripravo piščanca s suhim sadjem:

  • deska za rezanje
  • večjo posodo za mariniranje s pokrovom
  • 2 ponvi (manjša in večja)

Sestavine za pripravo piščanca s suhim sadjem

Za 4 osebe:

  • 4 fileji piščančjih prsi
  • 6-7 suhih marelic
  • 5 suhih fig
  • sol, poper
  • nekaj vejic timijana
  • 2 manjši ali 1 večja čebula
  • 3 stroki česna
  • sok 1-2 pomaranč
  • maslo
  • čajno žličko gorčice
  • čajno žličko medu
  • olivno olje

Postopek priprave piščanca s suhim sadjem:

Piščančje prsi nasolimo in popopramo, čebulo narežemo na večje koščke, suho sadje pa sesekljamo na manjše koščke. Česnove stroke olupimo ter vse skupaj postavimo v večjo posodo, ki nam bo služila za mariniranje mesa. V kozarec ali lonček nalijemo prst do dva olivnega olja, v katerega dodamo žličko gorčice ter medu. Vse skupaj premešamo ter polijemo po mesu, sadju in zelenjavi. Dodamo še sok pomaranče in nalomljene vejice timijana. Premešamo z rokami, da se meso napoji vseh sestavin. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za 1-2 uri.

okusen-pečen-piščanec-s-suhim-sadjem-1

okusen-pečen-piščanec-s-suhim-sadjem-2

 

Po pretečenem času, ko se je meso namariniralo, slednjega ločimo od drugih sestavin.

Sestavine, ki smo jih uporabili za mariniranje postavimo v ponev, ter na močnem ognju ob mešanju omako zreduciramo. Pri tem moramo paziti, da se nam čebula lepo razpusti ter vse sestavine rahlo zapečejo. Po potrebi lahko dolijemo tudi kanček vode, da nam na novo nastane izparela omaka.

okusen-pečen-piščanec-s-suhim-sadjem-3

okusen-pečen-piščanec-s-suhim-sadjem-4

Medtem drugo, večjo ponev postavimo na štedilnik, na močen ogenj ter jo razgrejemo. Ko je ta dovolj vroča, dodamo kanček olivnega olja ter meso zapečemo najprej na eni strani, potem pa še na drugi.

okuse-pečen-piščanec-s-suhim-sadjem-5

Preden serviramo, stopimo v omaki s suhim sadjem manjši košček masla, ki bo omako zgostil.

Meso postavimo na krožnik ter polijemo z omako s koščki čebule, česna ter suhega sadja. Kot priloga zraven tega slastno pripravljenega piščanca se prileže riž ali pa krompir iz pečice.

okusen-pečen-piščanec-s-suhim-sadjem

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor