Okusen golaž z gobami
Print Friendly, PDF & Email

Vsi poznamo klasičen golaž, ampak ste že poskusili golaž z gobami? Klasičen golaž se tako popestri z okusnimi gobami. Obožujejo ga tako ljubitelji jedi na žlico kot ljubitelji gob. Okusen je tako s svežimi gobami kot z zmrznjenimi.

Okusen golaž z gobami

Okusen golaž z gobami – pripomočki:

  • večji lonec
  • nož
  • deska za rezanje
  • kuhalnica
  • žlica
  • žlička
  • mikser

Okusen golaž z gobami – sestavine:

Za 4 osebe

  • 300 g svinjskega mesa
  • 500 g mešanih gob
  • 2 večji čebuli
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 2 dl pasiranega paradižnika
  • žlica rdeče paprike v prahu
  • žlička kumine v prahu
  • žlica paradižnikove mezge
  • sol
  • pol žličke posušenega peteršilja
  • pol žlička timijana
  • pol žličke rožmarina
  • 2 – 3 žlice smetane za kuhanje (po želji)
  • 2 žlici moke

Okusen golaž z gobami

Najprej zmiksamo čebulo ter česen in ju prepražimo na segretem olju, da porumenita.

Okusen golaž z gobami 1

Dodamo meso in ga na hitro prepražimo, da spremeni svojo barvo.

Okusen golaž z gobami 2

Nato dodamo še gobe in na hitro prepražimo ter zalijemo z vodo, toliko da je vse pokrito z vodo. Solimo po okusu. Kuhamo približno pol ure.

Okusen golaž z gobami 3

Nato dodamo pasiran paradižnik. paradižnikovo mezgo, kumino, timijan, rožmarin, peteršilj in rdečo papriko v prahu. Na srednjem ognju kuhajmo še nekaj minut, dokler se meso ne zmehča.

Okusen golaž z gobami 4

Na koncu še samo zgostimo omako. Moko zmešamo z malo mrzle vode in jo vlijemo v golaž. Po želji dodamo tudi smetano za kuhanje. Pustimo, da še kakšno minuto ali dve vre.

Okusen golaž z gobami 5

Postrežemo ga kot samostojno jed skupaj s polento, pire krompirjem, testeninami ali kruhovimi cmoki.

Nasvet
Golaž z gobicami bo še bolj okusen, če namesto svinjskega mesa dodate govejo meso. V tem primeru se mora kuhati dalj časa, da se meso zmehča.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 3.9]

Dodaj odgovor