Okusen golaž z gobami
Vsi poznamo klasičen golaž, ampak ste že poskusili golaž z gobami? Klasičen golaž se tako popestri z okusnimi gobami. Obožujejo ga tako ljubitelji jedi na žlico kot ljubitelji gob. Okusen je tako s svežimi gobami kot z zmrznjenimi.
Okusen golaž z gobami – pripomočki:
- večji lonec
- nož
- deska za rezanje
- kuhalnica
- žlica
- žlička
- mikser
Okusen golaž z gobami – sestavine:
Za 4 osebe
- 300 g svinjskega mesa
- 500 g mešanih gob
- 2 večji čebuli
- 2 stroka česna
- 3 žlice rastlinskega olja
- 2 dl pasiranega paradižnika
- žlica rdeče paprike v prahu
- žlička kumine v prahu
- žlica paradižnikove mezge
- sol
- pol žličke posušenega peteršilja
- pol žlička timijana
- pol žličke rožmarina
- 2 – 3 žlice smetane za kuhanje (po želji)
- 2 žlici moke
Okusen golaž z gobami
Najprej zmiksamo čebulo ter česen in ju prepražimo na segretem olju, da porumenita.
Dodamo meso in ga na hitro prepražimo, da spremeni svojo barvo.
Nato dodamo še gobe in na hitro prepražimo ter zalijemo z vodo, toliko da je vse pokrito z vodo. Solimo po okusu. Kuhamo približno pol ure.
Nato dodamo pasiran paradižnik. paradižnikovo mezgo, kumino, timijan, rožmarin, peteršilj in rdečo papriko v prahu. Na srednjem ognju kuhajmo še nekaj minut, dokler se meso ne zmehča.
Na koncu še samo zgostimo omako. Moko zmešamo z malo mrzle vode in jo vlijemo v golaž. Po želji dodamo tudi smetano za kuhanje. Pustimo, da še kakšno minuto ali dve vre.
Postrežemo ga kot samostojno jed skupaj s polento, pire krompirjem, testeninami ali kruhovimi cmoki.
Dober tek!