Odličen piščanec v pečici s krompirjem in zelenjavo
Odličen piščanec v pečici s krompirjem in zelenjavo je idealna jed za družinsko kosilo. Posebnost tega recepta je, da piščanca pripravimo v lastnem soku, tako da uporabimo vrečko za peko. Na ta način piščanec ostane sočen in se ne presuši. Ker za pripravo krompirja uporabljamo le oljčno olje, je tako pripravljena jed bolj zdrava od njene klasične izvedbe. Odličen piščanec v pečici s krompirjem in zelenjavo je zelo enostaven za pripravo. Poizkusite ga in se prepričajte.
Piščanec v pečici s krompirjem in zelenjavo – pripomočki
- pekač (44×37)
- vrečka za peko
- skleda
- nož
- žlica
- zobotrebec
Piščanec v pečici s krompirjem in zelenjavo – sestavine
(za 4 osebe)
- 1 kg olupljenega krompirja
- 1 zelena paprika
- 2 korenčka
- 1 cel piščanec
- rožmarin
- oljčno olje
- sol
- začimba za pečenega piščanca
Piščanec v pečici s krompirjem in zelenjavo – postopek
Krompir olupimo in narežemo na poljubno velike kose. V skledi krompir solimo in potresemo z mešanico za pečenega piščanca, ter svežim rožmarinom. Vse skupaj prelijemo z 2 žlicami olivnega olja in dobro premešamo.
Korenček olupimo, papriko operemo in očistimo. Oboje narežemo na poljubne koščke.
V kozico s krompirjem stresemo papriko in korenček, ter dobro premešamo.
Piščanca začinimo z soljo in začimbo za piščanca ter rožmarinom. Začimbe vtremo v kožo.
Piščanca nato damo v vrečko za peko, ki jo zapremo s priloženim trakcem. Vrečko večkrat prebodemo na zgornji strani z zobotrebcem. Pekač namastimo z olivnim oljem. Na sredino postavimo piščanca v vrečki, okoli pa potresemo krompir, papriko in korenček.
Pečemo na temperaturi 200 stopinj približno 1 uro. Na vsakih 15 minut krompir premešamo.
Ko sta piščanec in krompir pečena , vzamemo pekač iz pečice. Piščanca vzamemo iz vrečke in s sokom, ki se je nabral v vrečki prelijemo krompir, ter ga premešamo. Nato pekač postavimo nazaj v pečico za 5–10 minut. Po 5–10 minutah pekač vzamemo iz pečice in jed je gotova.
Pa dober tek!