Ocvrti veliki peresniki polnjeni z mocarelo in tuno
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrti veliki peresniki polnjeni z mocarelo in tuno so prava kulinarična specialiteta. V bistvu spominjajo na kanelone, vendar malo drugače. Ljubitelji testenin jih bodo zelo veseli.

Ocvrti veliki peresniki polnjeni z mocarelo in tuno – pripomočki:

  • tehtnica
  • nož
  • penovka
  • ponev
  • skleda
  • vilica
  • 3 posodice za paniranje

Ocvrti veliki peresniki polnjeni z mocarelo in tuno – sestavine:

Za 3 osebe

  • 12 peresnikov velikanov (4 na osebo)
  • 200 g naribane mocarele
  • 1 manjša pločevinka tune
  • 1 jajce
  • ščep česna v prahu
  • sveža bazilika
  • svež peteršilj
  • ščep čilijevih kosmičev (ni obvezno)
  • ščep soli
  • poper

Za paniranje:

  • 1 do 2 jajci
  • 3 žlice moke
  • 6 žlic krušnih drobtin

In še:

  • 300 ml olja za cvrtje

Ocvrti veliki peresniki polnjeni z mocarelo in tuno – postopek:

Kupimo velike, ampak res velike peresnike – velikane med peresniki. Sicer jih ni povsod za kupiti, zato sem toliko bolj vesela, ko jih zagledam na polici in takrat jih kupim nekaj na zalogo.

Naredimo filo. V skledo damo ribano mocarelo, dodamo jajce, od olja odcejeno tuno, baziliko, peteršilj, čili, sol, poper, česen v prahu in vse premešamo in združimo.Izberemo 12 peresnikov in še ene 3 zraven, za rezervo, za vsak slučaj, če med kuhanjem kateri razpade ali če nam ostane še kaj nadeva, da ga porabimo. V vrelem slanem kropu jih skuhamo al dente. To je zelo pomembno, ker če jih bomo skuhali preveč, jih bomo zelo težko polnili. Kuhane peresnike al dente odcedimo in pokapljamo z oljem, da se ne sprimejo med seboj.Vsakega posebej napolnimo s filo. To bomo najlažje in najhitreje storili kar s prsti.Sedaj se lotimo klasičnega paniranja: moka, jajce in na koncu v drobtine. Če želimo jih lahko 2 krat paniramo, tako bomo dobili čudovito hrustljavo skorjico. Jaz sem jih panirala samo 1 krat in nato že panirane peresnike samo oba konca še enkrat pomočila v jajce in nato v drobtine. Tako sem jih dodatno “zapečatila”, da bi med cvrenjem preprečila morebitno uhajanje sira.V ponvici segrejemo olje in polnjene velike peresnike zlato ocvremo. S penovko jih poberemo iz olja in jih odložimo na cedilo, da se odteče morebitna odvečna maščoba. Ocvremo jih lahko tudi v fritezi, če nam je ta izbira ljubša.Zraven ponudimo mešano solato in kakšno pomako ter kozarec šipona z nežno cvetico. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor