Mesni kaneloni
Ocvrti mesni kaneloni so priljubljena jed, ko z malo sestavinami pripravimo nasiten obrok, ki je po vrhu vsega še nadvse zapeljiv in okusen.
Mesni kaneloni – pripomočki:
- skleda za mešanje
- metlica za mešanje
- tehtnica
- 2 x ponev
- kuhalnica
Mesni kaneloni – sestavine:
Za 5 do 6 kanelonov
Palačinke:
- 180 g moke
- 2 jajci
- 300 ml vode
- sol
- olje za pečenje
Nadev za kanelone:
- 250 g mešanega mletega mesa
- 1 manjša čebula
- strok česna
- olje
- 150 ml pasiranih pelatov (lahko iz pločevinke)
- pol žličke timijana
- pol žličke origana
- pol žličke bazilike
- pol žličke domače suhe mešanice začimb
- sol
- poper
In še:
- 5 do 6 rezin sira debeline 0,5 cm
Za paniranje:
- 2 do 3 jajci
- moka
- krušne drobtine
In še:
- olje za cvrenje
Mesni kaneloni – postopek:
Iz sestavin za palačinke spečemo slane palačinke.
Na olju prepražimo čebulo. Ko čebula zastekleni in postane svetlo rjava, ji dodamo še česen. Dodamo mleto meso in pražimo tako dolgo, da izpari vsa nastala tekočina. Nato dodamo pasirane pelate, premešamo in pražimo še par minutk. Pustimo, da se nadev ohladi.
Nadev razdelimo na toliko delov kot imamo palačink. Vsako palačinko po sredini obložimo z nadevom in na vrh položimo rezino sira.
Palačinke z nadevom zavijemo tako, da najprej prepognemo z leve in desne…
…in nato še zgornji in spodnji del palačinke. Vse skupaj zapremo z zobotrebcem, ker bomo tako lažje rokovali pri nadaljnji obdelavi. Ko so kaneloni ocvrti, odstranimo zobotrebec.
Kanelone spaniramo na klasičen način: moka, jajce in drobtine ter v vročem olju ocvremo. Jaz jih najraje ocvrem kar v fritezi. Zraven ponudimo zeleno solato.
Dober tek!!!