Mesni kaneloni
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrti mesni kaneloni so priljubljena jed, ko z malo sestavinami pripravimo nasiten obrok, ki je po vrhu vsega še nadvse zapeljiv in okusen.

Mesni kaneloni

Mesni kaneloni – pripomočki:

  • skleda za mešanje
  • metlica za mešanje
  • tehtnica
  • 2 x ponev
  • kuhalnica

Mesni kaneloni – sestavine:

Za 5 do 6 kanelonov

Palačinke:

  • 180 g moke
  • 2 jajci
  • 300 ml vode
  • sol
  • olje za pečenje

Nadev za kanelone:

  • 250 g mešanega mletega mesa
  • 1 manjša čebula
  • strok česna
  • olje
  • 150 ml pasiranih pelatov (lahko iz pločevinke)
  • pol žličke timijana
  • pol žličke origana
  • pol žličke bazilike
  • pol žličke domače suhe mešanice začimb
  • sol
  • poper

In še:

  • 5 do 6 rezin sira debeline 0,5 cm

Za paniranje:

  • 2 do 3 jajci
  • moka
  • krušne drobtine

In še:

  • olje za cvrenje

Mesni kaneloni – postopek:

Iz sestavin za palačinke spečemo slane palačinke.

mesni-kaneloni-8Na olju prepražimo čebulo. Ko čebula zastekleni in postane svetlo rjava, ji dodamo še česen. Dodamo mleto meso in pražimo tako dolgo, da izpari vsa nastala tekočina. mesni-kaneloni-4Nato dodamo pasirane pelate, premešamo in pražimo še par minutk. Pustimo, da se nadev ohladi.

mesni-kaneloni-2Nadev razdelimo na toliko delov kot imamo palačink. Vsako palačinko po sredini obložimo z nadevom in na vrh položimo rezino sira.

mesni-kaneloni-8Palačinke z nadevom zavijemo tako, da najprej prepognemo z leve in desne…

mesni-kaneloni-1…in nato še zgornji in spodnji del palačinke. Vse skupaj zapremo z zobotrebcem, ker bomo tako lažje rokovali pri nadaljnji obdelavi. Ko so kaneloni ocvrti, odstranimo zobotrebec.

mesni-kaneloni-7Kanelone spaniramo na klasičen način: moka, jajce in drobtine ter v vročem olju ocvremo. Jaz jih najraje ocvrem kar v fritezi. Zraven ponudimo zeleno solato.

Dober tek!!!

mesni-kaneloni-3

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor