Ocvrte dežnikarice
Print Friendly, PDF & Email

Jesenski sprehod v naravi nam poleg sproščanja lahko prinese tudi odlično kosilo, namreč, na travnikih ob gozdu lahko naberemo lepe in zdrave dežnikarice, po domače marele. Le te, se malo razlikujejo od tistih poletnih, namreč, so malo bolj “mesnate”. Zraven zelene solate so odlična izbira za slastno kosilo.

Ocvrte dežnikarice

Ocvrte dežnikarice – pripomočki:

  • ponev
  • jogurtov lonček
  • žlica
  • 2 vilice
  • večja ponev
  • krožnik
  • večja skleda
  • manjša skledica
  • električni mešalec

Ocvrte dežnikarice – sestavine

Za 4 osebe:

  • 3 večje dežnikarice
  • 3 večja jajca
  • sol
  • približno 1 jogurtov lonček moke
  • 5 zvrhanih žlic svinjske masti

Ocvrte dežnikarice – postopek:

Vzamemo večjo skledo, jo postavimo v umivalno korito in nad njo pod tekočo vodo dobro operemo dežnikarice. Ločimo peclje. Vsako nasolimo ter pustimo malo stati, vodo, ki se nabere odlijemo. Dežnikarice natrgamo na manjše kose.

Ocvrte dežnikarice 1

Ocvrte dežnikarice 2

Medtem stepemo jajca, katerim dodamo ščep soli. Med stalnim mešanjem dodamo toliko moke, da dobimo srednje gosto maso.

Ocvrte dežnikarice 3

Na vročem ognju segrejemo svinjsko mast. Dežnikarice pomakamo v maso ter jih damo cvreti. Ker so le-te debelejše jih cvremo malo dlje.

Ocvrte dežnikarice 4

Ocvrte dežnikarice 5

Nasvet
Če vam med peko zmanjka mase, dodajte še eno jajce in malo moke. Pecljev od dežnikaric ne zavrzite, ampak jih prav tako ocvrite.

Ocvrte dežnikarice 6

Serviramo na krožnik, ki je obdan s prtičkom.

Ocvrte dežnikarice 7

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor