Ocvrte dežnikarice
Jesenski sprehod v naravi nam poleg sproščanja lahko prinese tudi odlično kosilo, namreč, na travnikih ob gozdu lahko naberemo lepe in zdrave dežnikarice, po domače marele. Le te, se malo razlikujejo od tistih poletnih, namreč, so malo bolj “mesnate”. Zraven zelene solate so odlična izbira za slastno kosilo.
Ocvrte dežnikarice – pripomočki:
- ponev
- jogurtov lonček
- žlica
- 2 vilice
- večja ponev
- krožnik
- večja skleda
- manjša skledica
- električni mešalec
Ocvrte dežnikarice – sestavine
Za 4 osebe:
- 3 večje dežnikarice
- 3 večja jajca
- sol
- približno 1 jogurtov lonček moke
- 5 zvrhanih žlic svinjske masti
Ocvrte dežnikarice – postopek:
Vzamemo večjo skledo, jo postavimo v umivalno korito in nad njo pod tekočo vodo dobro operemo dežnikarice. Ločimo peclje. Vsako nasolimo ter pustimo malo stati, vodo, ki se nabere odlijemo. Dežnikarice natrgamo na manjše kose.
Medtem stepemo jajca, katerim dodamo ščep soli. Med stalnim mešanjem dodamo toliko moke, da dobimo srednje gosto maso.
Na vročem ognju segrejemo svinjsko mast. Dežnikarice pomakamo v maso ter jih damo cvreti. Ker so le-te debelejše jih cvremo malo dlje.
Serviramo na krožnik, ki je obdan s prtičkom.
Dober tek!