Nostalgična pita sirnica
Print Friendly, PDF & Email

Nostalgična pita sirnica je podobna bureku vendar ni burek! Lahko jo pripravimo tudi z mesom, špinačo, jabolko – v vsaki obliki in izvedbi bo odlična za kosilo ali večerjo. Seveda pa jo lahko postrežemo tudi kot prigrizek, skupaj s skodelico jogurta.

Nostalgicna pita sirnica (5)

Pripomočki za pripravo nostalgične pite sirnice:

 • posoda za mešanje
 • pekač
 • metlica

Sestavine za pripravo nostalgične pite sirnice:

 • Nostalgicna pita sirnica (8)500 g skute
 • 250 g feta sira
 • listnato testo
 • 2 jajci
 • sol
 • poper
 • 1 dl rastlinskega olja
 • 1 dl vode

Postopek priprave nostalgične pite sirnice:

Skuto in feta sir dobro premešamo v posodi, da pridobimo gladko maslo brez velikih kosov sira. Nato zmešamo jajca in jih dodamo sirom. Vse skupaj dobro premešamo. Sedaj maso solimo, ne veliko, ker je že feta sir slan. Dodamo tudi malo popra.

Nostalgicna pita sirnica (11)

V posodi zmešamo 1 dl rastlinskega olja ter 1 dl vode ter malo popopramo. Nekaj tekočine zlijemo na dno pekača, da se nam nostalgična pita sirnica ne bo zalepila na dno.

Nostalgicna pita sirnica (12)

Sedaj pričnemo z zlaganjem nostalgične pite sirnice. 2 lista listnatega testa položimo na dno pekača. Zlijemo na testo nekaj kapljic tekočine in položimo sire. Nato ponovno listnato testo ter sire dokler ne porabimo vse sestavine.

Nostalgicna pita sirnica (1)

Pazimo, da spodnje liste pustimo zunaj, saj jih bomo uporabili za zadnjo plast nostalgične pite sirnice.

Nostalgicna pita sirnica (3)

Tako, sedaj je pita sirnica pripravljena. Ko smo jo zložili do konca je potrebno, s preostalo tekočino, politi vrh pite in posebno robove. Tako bomo pridobili res tisto pravo mehkobo nostalgične pite sirnice.

Nostalgicna pita sirnica (4)

Nostalgično pito sirnico postavimo v pečico na 180 °C, za približno pol ure, oziroma dokler se ne naredi lepa, zlato-rumena skorjica.

Postrežemo jo lahko kot samostojno jed, prigrizek ali kot dodatek.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor