Noro dobri piščančji takitosi
Print Friendly, PDF & Email

Kdor ima rad mehiško kuhinjo, ne more zgrešiti s tem receptom. Piščančje meso, hrustljave tortilje in okusne omake, poleg pa pečen krompirček – je lahko sploh kaj še boljše?

Noro dobri piscancji takitosi

Pripomočki za pripravo piščančjih takitosov:

  • kuhinjska deska
  • kuhinjska ponev
  • kuhalnica
  • zobotrebci

Sestavine za pripravo piščančjih takitosov:

  • 300 g piščančjega mesa (najbolje fileja)
  • ena sveža zelena paprika
  • ena čebula
  • olje za cvrtje
  • sol, poper, čili
  • nekaj rezin sira
  • nekaj tortilj
  • omake (po želji)
  • krompir (po želji)

Postopek priprave piščančjih takitosov:

Piščančje meso zelo drobno nasekljamo. Začinimo jih s soljo, poprom in čilijem. Premešamo.

Noro dobri piscancji takitosi

Zeleno papriko drobno nasekljamo.

Noro dobri piscancji takitosi

V ponvi segrejemo olje, popražimo papriko, dodamo piščančje meso. Premešamo, občasno dodamo malce vode in pazimo, da se ne prismodi.

Noro dobri piscancji takitosi

Tortilje prerežemo na četrtine.

Noro dobri piscancji takitosi

Na rob tortilje damo nadev iz paprike in mesa. Prek naložimo koščke sira.

Noro dobri piscancji takitosi

Tortilje zavijemo. “Zapremo” jih z zobotrebcem.

Noro dobri piscancji takitosi

V ponvi močno segrejemo olje in v njem ocvrnemo tortilje – na vsaki strani nekaj minut, dokler ne dobijo lepe zlate barve.

Noro dobri piscancji takitosi

Postrežemo z omakami (po želji) in/ali s pečenim krompirčkom.

Noro dobri piscancji takitosi

Uživamo v hrustljavih noro dobrih piščančjih takitosih. Mmm … Dober tek!

Noro dobri piscancji takitosi

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor