Noro dobri piščančji takitosi
Kdor ima rad mehiško kuhinjo, ne more zgrešiti s tem receptom. Piščančje meso, hrustljave tortilje in okusne omake, poleg pa pečen krompirček – je lahko sploh kaj še boljše?
Pripomočki za pripravo piščančjih takitosov:
- kuhinjska deska
- kuhinjska ponev
- kuhalnica
- zobotrebci
Sestavine za pripravo piščančjih takitosov:
- 300 g piščančjega mesa (najbolje fileja)
- ena sveža zelena paprika
- ena čebula
- olje za cvrtje
- sol, poper, čili
- nekaj rezin sira
- nekaj tortilj
- omake (po želji)
- krompir (po želji)
Postopek priprave piščančjih takitosov:
Piščančje meso zelo drobno nasekljamo. Začinimo jih s soljo, poprom in čilijem. Premešamo.
Zeleno papriko drobno nasekljamo.
V ponvi segrejemo olje, popražimo papriko, dodamo piščančje meso. Premešamo, občasno dodamo malce vode in pazimo, da se ne prismodi.
Tortilje prerežemo na četrtine.
Na rob tortilje damo nadev iz paprike in mesa. Prek naložimo koščke sira.
Tortilje zavijemo. “Zapremo” jih z zobotrebcem.
V ponvi močno segrejemo olje in v njem ocvrnemo tortilje – na vsaki strani nekaj minut, dokler ne dobijo lepe zlate barve.
Postrežemo z omakami (po želji) in/ali s pečenim krompirčkom.
Uživamo v hrustljavih noro dobrih piščančjih takitosih. Mmm … Dober tek!