Njoki s piščancem v rdeči smetanovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Njoki s piščancem v rdeči smetanovi omaki so odlični za hitro kosilo, kadar nimate veliko časa za pripravo česa drugega. Če se sprašujete kaj vsebuje rdeča smetanova omaka pa berite naprej …

Njoki s piščancem v rdeči smetanovi omaki – pripomočki:

  • široka kozica
  • globoka kozica
  • kuhalnica in penovka
  • nož in deska
  • ribežen
  • štedilnik

Njoki s piščancem v rdeči smetanovi omaki – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 250 g pičančjih prsi
  • 350 g njokov
  • 250 ml sladke smetane
  • 50 ml paradižnikove mezge
  • 2 topljena sirčka
  • 30 g ribanega sira
  • sol, poper, rdeča sladka paprika v prahu
  • curry v prahu, česen v prahu
  • peteršilj
  • olivno olje

Njoki s piščancem v rdeči smetanovi omaki – postopek:

Pičančje prsi narežemo na manjše kocke ter dodamo sol, poper, ščep sladke paprike, česna in curry-ja. Vse skupaj dobro premešamo.

V široki kozici dobro segrejemo nekaj žlic olivnega olja in popražimo meso. Nato pa čez meso prelijemo paradižnikovo mezgo, ki jo kuhamo nekaj minut. Prav to bo pika na i pri naši rdeči smetanovi omaki.

Čez meso prelijemo sladko smetano in dodamo dva topljena sirčka ter na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se sirček lepo stopi in omaka zgosti. Vmes seveda večkrat premešamo. Na tej točki na ogenj pristavimo soljeno vodo za njoke.

Ko se omaka začne zgoščevati, dodamo še nariban sir in še malo pokuhamo.

Njoke kuhamo po navodilih proizvajalca. Ko so kuhani jih s penovko odcedimo in preložimo v omako, kateri ogenj zmanjšamo na minimum.

Vse skupaj še dobro premešamo in kuhamo dobro minuto. Proti koncu dodamo še nasekljan peteršilj.

Njoki s piščancem v rdeči smetanovi omaki so gotovi in to v slabe pol ure. Zraven se odlično prileže še skleda rdeče pese. Čez njoke pa ne pozabite naribati nekaj kakovostnega parmezana. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.1]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor