Njami masleni krompir
Print Friendly, PDF & Email

Ste se naveličali pripravljati krompir na običajen način? Poizkusite njami masleni krompir. Priprava je otročje lahka, njegov okus pa bo obogatil vsako jed. Odlično se poda k zelenjavi, mesu in ribam. Pripravite njami masleni krompir in popestrite vaše kosilo.

Njami masleni krompir

Njami masleni krompir – pripomočki

  • skleda
  • nož
  • ponev s pokrovko
  • kuhalnica

Njami masleni krompir – sestavine

(za 3 osebe)

  • 1 kg krompirja (olupljenega)
  • 60 g masla
  • 30 ml oljčnega olja
  • sol

Njami masleni krompir – postopek

Krompir olupimo, operemo in zrežemo na manjše koščke.

SAM_1507

V ponev damo olje in maslo.

Njami masleni krompir

Segrevamo na srednji temperaturi, da se maslo stopi. Nato v ponev stresemo krompir, solimo in dobro premešamo, da se ves krompir lepo namasti. Povišamo temperaturo in pokrijemo s pokrovko, ter pražimo 5 minut. Vmes večkrat premešamo, da se krompir ne bi prijel na dno ponve.

Njami masleni krompir

Ko krompir porumeni in se naredi skorjica, temperaturo zmanjšamo. Ponev pokrijemo in pražimo še približno 5 minut, da se krompir omehča.

Njami masleni krompir

Ko je krompir mehek v ponev zlijemo pol kozarca (150 ml) vode in nežno premešamo, da krompir ne razpade. Pokrijemo in pražimo dokler voda ne izhlapi. Na koncu še enkrat premešamo in njami masleni krompir je pripravljen.

Njami masleni krompir

Popestrimo kosilo z njami maslenim krompirjem.

Njami masleni krompir

Nasvet
Za praženje uporabimo rdeče sorte krompirja. Lahko ga obogatimo s čebulo, ter koščki pancete ali pršuta.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.1]

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor