Njami masleni krompir
Ste se naveličali pripravljati krompir na običajen način? Poizkusite njami masleni krompir. Priprava je otročje lahka, njegov okus pa bo obogatil vsako jed. Odlično se poda k zelenjavi, mesu in ribam. Pripravite njami masleni krompir in popestrite vaše kosilo.
Njami masleni krompir – pripomočki
- skleda
- nož
- ponev s pokrovko
- kuhalnica
Njami masleni krompir – sestavine
(za 3 osebe)
- 1 kg krompirja (olupljenega)
- 60 g masla
- 30 ml oljčnega olja
- sol
Njami masleni krompir – postopek
Krompir olupimo, operemo in zrežemo na manjše koščke.
V ponev damo olje in maslo.
Segrevamo na srednji temperaturi, da se maslo stopi. Nato v ponev stresemo krompir, solimo in dobro premešamo, da se ves krompir lepo namasti. Povišamo temperaturo in pokrijemo s pokrovko, ter pražimo 5 minut. Vmes večkrat premešamo, da se krompir ne bi prijel na dno ponve.
Ko krompir porumeni in se naredi skorjica, temperaturo zmanjšamo. Ponev pokrijemo in pražimo še približno 5 minut, da se krompir omehča.
Ko je krompir mehek v ponev zlijemo pol kozarca (150 ml) vode in nežno premešamo, da krompir ne razpade. Pokrijemo in pražimo dokler voda ne izhlapi. Na koncu še enkrat premešamo in njami masleni krompir je pripravljen.
Popestrimo kosilo z njami maslenim krompirjem.
Pa dober tek!