Narastek z gobami
Print Friendly, PDF & Email

Pred vami je odličen recept, pri katerem lahko uporabite zamrznjene ali sveže gobe, najboljše jurčke. V kombinaciji s kislo smetano, sirom, začimbami in širokimi rezanci, bodo prava poslastica za okusno in dokaj hitro pripravljeno kosilo. Zraven se odlično poda zelena solata.

Narastek z gobami

Narastek z gobami – pripomočki:

  • večji lonec
  • deska za rezanje
  • nož
  • cedilo
  • kuhalnica
  • jedilna žlica
  • vilice
  • pekač velikosti 38 x 22 cm
  • večja plastična skleda
  • ventilacijska pečica

Narastek z gobami – sestavine

Za 7 oseb:

  • 400 g širokih rezancev
  • 500 g gob, lahko tudi več, priporočam jurčke
  • 2 jedilni žlici olja
  • 2 čebuli
  • 2-3 žlici nasekljanega peteršilja
  • 2 jedilni žlici gladke moke
  • 400 g kisle smetane
  • 3 jajca
  • 2 žlici masla
  • 2 jedilni žlici krušnih drobtin
  • sol
  • 300 g naribanega sira

Narastek z gobami – postopek:

Na ognju zavremo vodo, malo posolimo ter dodamo široke rezance. Skuhamo jih po navodilih proizvajalca tako, da so kuhane all dente. Ko so kuhani, jih odcedimo.

Narastek z gobami 1

Medtem, ko se široki rezanci kuhajo, si pripravimo gobe – če uporabljamo zamrznjene, jih pred tem odtalimo. Lahko pa uporabimo tudi sveže, če jih imamo na voljo in jih narežemo na lističe. Čebulo olupimo in nasekljamo, prav tako nasekljamo peteršilj.
Na olju prepražimo čebulo. Ko le ta malo zarumeni, dodamo gobe in nasekljan peteršilj.

Narastek z gobami 2

Narastek z gobami 3

Nato potresemo še z moko in dobro premešamo. Vse skupaj še malo prepražimo ter dodamo kislo smetano.

Narastek z gobami 4

Pripravljeno maso pretresemo v večjo posodo, zraven vmešamo še kuhane široke rezance, jajce, maslo ter sol ter vse skupaj dobro premešamo.

Narastek z gobami 5

Pekač namažemo z maslom, ga potrosimo z drobtinami ter vanj vlijemo vso maso.

Narastek z gobami 6

Lepo poravnamo in po celoti prelijemo stepeni jajci.

Narastek z gobami 7

Po vrhu potresemo še nastrgan sir ter vse skupaj spečemo na prehodno ogreti ventilacijski pečici na 200 stopinjah Celzija, pečemo 20-30 minut, toliko, da se sir lepo zapeče.

Narastek z gobami 8

Narastek z gobami 9

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor