Najboljši gratiniran krompir
Print Friendly, PDF & Email

Včasih preprosto ne vemo, kaj bi naredili za prilogo h glavni jedi. Gratiniran krompir, pripravljen po tem receptu, je vedno dobra izbira. Z njim ni veliko dela, hitro je pripravljen, okus je pa božanski!

Najboljsi gratiniran krompir

Pripomočki za pripravo najboljšega gratiniranega krompirja:

  • manjši pekač (približno 20 x 20 cm)

Sestavine za pripravo najboljšega gratiniranega krompirja:

Za 2 osebi:

  • približno 400 g krompirja (najboljše je, če je mladi krompir)
  • za preliv: jušna žlica kurkume, 2 jušni žlici olja po lastni izbiri, sol, poper, mleta sladka rdeča paprika
  • 50 do 100 g pora
  • 100 g ribanega sira
  • 1 strok česna
  • 100 ml smetane za kuhanje

Postope priprave najboljšega gratiniranega krompirja:

Krompir olupimo, narežemo na srednje velike kose in ga kuhamo v slani vodi približno 6 do 7 minut. Nato ga odcedimo in damo na pekač, obložen s papirjem za peko.


Najboljsi gratinirani krompir

V posodici pripravimo preliv iz kurkume, soli, popra, mlete rdeče paprike in olja. Z njim prelijemo krompir.

Najboljsi gratinirani krompir

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Krompir pečemo 20 minut. Medtem na ponvi na žlici olja pražimo por in česen. Mešamo nekaj minut, nato vlijemo smetano za kuhanje.

Najboljsi gratinirani krompir

Krompir po 20 minutah peke odstavimo.

Najboljsi gratinirani krompir

Krompir prelijemo s smetano za kuhanje in porom ter česnom. Dobro premešamo.

Najboljsi gratinirani krompir

Potresemo s sirom. Pečico prestavimo na žar oz. ventilacijo in pečemo na 220 stopinj Celzija približno 6 minut.

Najboljsi gratinirani krompir

In naša božanska priloga je pripravljena.

Najboljsi gratinirani krompir

Najboljši gratiniran krompir kar kliče po tem, da ga poskusimo. Pazite le, da ne bo prevroč. 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor