Najboljši bučni polpeti
Bučke in buče vseh vrst me navdihujejo, ker so v kulinariki vsestransko uporabne. Iz njih je moč narediti ogromno slanih in sladkih jedi. So vitaminsko bogate in nizkokalorične. Danes bomo pripravili najboljše bučne polpete.
Najboljši bučni polpeti – pripomočki:
- ribežen
- skleda
- ponev
- cedilo
- vilica
- krožnik za odlaganje
Najboljši bučni polpeti – sestavine:
Za 4 osebe
- 3 mlade zelene cukini bučke (lahko tudi kakšne druge bučke)
- 2 korenčka
- 1/2 pora
- 2 jajci
- 3 žlice ostre moke + moka za pomokanje
- 3 žlice krušnih drobtin
- 1 strok česna
- sol
- poper
- ščep muškatnega oreščka
- pest nasekljanih zelišč: drobnjak, peteršilj, bazilika
- 1 žlica kisle smetane
- 80 g belega sira
- olje za pečenje
Najboljši bučni polpeti – postopek:
Mlade bučke naj bodo tako mlade, da jih ni potrebni lupiti. Jih samo umijemo in grobo naribamo. Korenček olupimo in prav tako naribamo. Solimo, premešamo in pustimo 15 minut na cedilu, da odteče odvečna voda.
Bučke in korenček ožamemo z roko in predenemo v skledo. Dodamo celi jajci, nasekljan por, strt česen, moko, drobtine, poper in muškatni orešček. Temeljito premešamo.
Nato dodamo še žlico kisle smetane, nadrobljen beli sir in zelišča. Premešamo. Masa je bolj mehka, vendar če se vam zdi preveč, dodajte še malo moke ali drobtin.
S pomokanimi rokami oblikujemo polpeti in jih pomokamo na obeh straneh.
V ponvi segrejemo olje in jih počasi zapečemo z obeh strani. Pečemo počasi, da se prepečejo. Na indukcijo to pomeni na 3 ali 4 (od 9).
Postrežemo ob skledi zelene solate in omaki iz kisle smetane.
Dober tek!