Nadevana svinjska rebrca
Print Friendly, PDF & Email

Za nedeljsko kosilo je dobra pečenka, nekako Slovenska tradicija. In če tradiciji dodamo še okusen nadev, dobimo zmagovito kombinacijo – to so okusna nadevana svinjska rebrca.

rebrcafinisch

Nadevana svinjska rebrca – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • posoda za pripravo nadeva
  • pekač
  • brizga za polnjenje (če jo imate, drugače polnite z roko)

Nadevana svinjska rebrca – sestavine:

Nadevana svinjska rebrca

(za 4 osebe)

  • 1,5 kg svinjskih rebrc – del ki je brez kosti
  • sol
  • česen
  • poper
  • kumina

Za nadev:

  • 250 g toasta
  • manjša čebula
  • 100 g prekajene slanine
  • 2 jajci
  • peteršilj
  • sol in poper po okusu
  • poljubna zelenjava za dekoracijo

Čas priprave in peke: 2 uri.

Nadevana svinjska rebrca – postopek priprave:

V rebrca naredimo žepek za nadev (v kolikor tega niste vešči, naj vam to naredi mesar), ter začinimo z soljo, poprom, česnom in mleto kumino.

Nadevana svinjska rebrca

Nadevana svinjska rebrca – postopek priprave nadeva:

Na kocke narezan toast namočimo v mleko, dodamo 2 celi jajci. Čebulo na drobno sesekljamo, ravno tako prekajeno slanino ter oboje prepražimo in dodamo k toastu. Peteršilj drobno sesekljamo in dodamo k masi za nadev, ter dobro premešamo. Dodamo še sol in poper po okusu.

Nadevana svinjska rebrca

Z premešano maso napolnimo rebrca lahko s pomočjo brizgalke, lahko pa z roko.

Nadevana svinjska rebrcaNadevana svinjska rebrcaNadevana rebrca na koncu prebodemo z nabodali in povežemo s kuharsko vrvico, da nam med pečenjem nadev ne uhaja ven.

Nadevana svinjska rebrcaPečemo 30 minut na 150 stopinj Celzija, nato 1 uro na 180 stopinj Celzija, po potrebi zalivamo z lastnim sokom ali juho, 10 minut pred koncem dodamo na vrh žlico masla.

Po tem času bodo rebrca zlato rjavo in hrustljavo zapečena. Med peko mesa ni potrebno obračati.

Nadevana svinjska rebrcaPred serviranjem odstranimo kuharsko vrvico in nabodala, ter rebrca narežemo na približno 1 cm debele kose.

Pa dober tek !

Ocena:
Skupaj: 36 Povprečno: 3.9]

Dodaj odgovor