Musaka z bučkami
Izkoristimo še zadnje poletne dni in si privoščimo bučke iz lastnega vrta. Pripravimo musako z bučkami. Musaka z bučkami je samostojna in zelo okusna jed, katero boste pripravili z lahkoto. Jed je preprosta, ne zahteva veliko sestavin in zadostuje za 4 – 5 oseb.
Musaka z bučkami – pripomočki:
- pekač srednje velikosti
- ponev za praženje
- deska in nož za rezanje sestavin
- večja plastična posoda
- kavna skodelica srednje velikosti
- 1 velika žlica
- 1 vilica
Musaka z bučkami-sestavine:
- 2 – 3 sveže bučke
- 500 g mešanega mletega mesa
- 2 večji čebuli
- rdeča mleta paprika
- sol, poper, vegeta
- 1dl vode
- 1dl mleka
- 1– 2 žlici olja
- 2 celi jajci
Musaka z bučkami – postopel:
Olupimo, na kroge narežemo in posolimo bučke. Damo jih v večjo plastično posodo, pokrijemo in pustimo vsaj 30 minut.
Med tem časom v ponvi pražimo čebulo in mleto meso. Dodamo 1 žlico rdeče paprike, sol in poper po okusu.
V pekač vlijemo malo olja in ga namažemo po dnu in robovih. Vzamemo posodo z bučkami in dobro odcedimo vso odvečno tekočino. V namaščeni pekač zložimo prvo vrsto narezanih in odcejenih bučk tako, da pokrijemo dno pekača.
Naslednja vrsta je praženo mleto meso in čebula, potem spet vrsta narezanih bučk, pa vrsta praženega mesa s čebulo.
Zlagamo vrste dokler ne porabimo pripravljene sestavine. Končamo z bučkami.
V ponvi, v kateri smo pražili meso in čebulo vlijemo 1dl vode in dobro premešamo ter polijemo po zloženi musaki. V skodelico razbijemo 2 celi jajci in vlijemo mleko ter dobro premešamo.
Mleko in jajca polijemo po zloženi musaki in postavimo v segreto pečico na 180°C za 35 minut.
Jed je pripravljena.
Dober tek!