Musaka z bučkami
Print Friendly, PDF & Email

Izkoristimo še zadnje poletne dni in si privoščimo bučke iz lastnega vrta. Pripravimo musako z bučkami. Musaka z bučkami je samostojna in zelo okusna jed, katero boste pripravili z lahkoto. Jed je preprosta, ne zahteva veliko sestavin in zadostuje za 4 – 5 oseb.

Musaka z bučkami – pripomočki:

  • pekač srednje velikosti
  • ponev za praženje
  • deska in nož za rezanje sestavin
  • večja plastična posoda
  • kavna skodelica srednje velikosti
  • 1 velika žlica
  • 1 vilica

Musaka z bučkami-sestavine:

  • 2 – 3 sveže bučke
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 večji čebuli
  • rdeča mleta paprika
  • sol, poper, vegeta
  • 1dl vode
  • 1dl mleka
  • 1– 2 žlici olja
  • 2 celi jajci

Musaka z bučkami – postopel:

Olupimo, na kroge narežemo in posolimo bučke. Damo jih v večjo plastično posodo, pokrijemo in pustimo vsaj 30 minut.

Musaka z bučkami

Musaka z bučkami

Med tem časom v ponvi pražimo čebulo in mleto meso. Dodamo 1 žlico rdeče paprike, sol in poper po okusu.

Musaka z bučkami

Musaka z bučkami

V pekač vlijemo malo olja in ga namažemo po dnu in robovih. Vzamemo posodo z bučkami in dobro odcedimo vso odvečno tekočino. V namaščeni pekač zložimo prvo vrsto narezanih in odcejenih bučk tako, da pokrijemo dno pekača.

Musaka z bučkami

Naslednja vrsta je praženo mleto meso in čebula, potem spet vrsta narezanih bučk, pa vrsta praženega mesa s čebulo.

Musaka z bučkami

Zlagamo vrste dokler ne porabimo pripravljene sestavine. Končamo z bučkami.

Musaka z bučkami

V ponvi, v kateri smo pražili meso in čebulo vlijemo 1dl vode in dobro premešamo ter polijemo po zloženi musaki. V skodelico razbijemo 2 celi jajci in vlijemo mleko ter dobro premešamo.

Musaka z bučkami

Mleko in jajca polijemo po zloženi musaki in postavimo v segreto pečico na 180°C za 35 minut.

Musaka z bučkami

Jed je pripravljena.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor