Morski list v okusni smetanovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Mnogi kupijo morski list in potem ne vedo, kaj bi z njim. Ko sem prodajalko v ribarnici vprašala, kako ga ona pripravi, je rekla, da ga cvre in da je tako najboljši. Načeloma nisem za cvrtje ribe, saj se mi zdi škoda, da bi jo tako “uničil”. Zato sem se z njim poigrala in pripravila morski list v okusni smetanovi omaki, ki je zelo preprost, toda okusen.

Morski list v okusni smetanovi omaki

Pripomočki za pripravo morskega lista:

  • ponev
  • nekaj papirnatih brisačk
  • deska za rezanje
  • kuhinjski nož
  • kuhalnica

Sestavine za pripravo morskega lista v smetanovi omaki:

  • 1 file morskega lista
  • nekaj žlic moke
  • 1 strok česna
  • dve vejici svežega peteršilja
  • malo oljčnega olja
  • žlica masla
  • 50 ml smetane za kuhanje
  • ščepec soli in popra
  • malo belega vina

Morski list – postopek priprave:

File najprej operemo in dobro posušimo.

Morski list v okusni smetanovi omaki

Česen in peteršilj nasekljamo.

Morski list v okusni smetanovi omaki

Na ponvi, ki jo namastimo z oljčnim oljem, popečemo file morskega lista, ki smo ga z ene strani prej pomokali.

Morski list v okusni smetanovi omaki

Fileje posolimo in popopramo. Nato jih čez nekaj minut obrnemo.

Morski list v okusni smetanovi omaki

Potem prilijemo vino in počakamo kakšno minutko. Dodamo maslo, česen in peteršilj.

Vse skupaj premešamo, vlijemo smetano za kuhanje in počakamo, da zavre. Če želite, da je več omake, dodajte več smetane za kuhanje. Jaz sem zaradi priloge tokrat namenoma dodala manj smetane, zato niti ni nastala prava omaka, ampak je kot gost preliv.

Ob tem priporočam kuhan krompir z domačo blitvo, poleg pa še domač paradižnik, ki bo dal celemu krožniku dodatno svežino. Dober tek!

Morski list v okusni smetanovi omaki

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor