Mladi krompir s skuto in mocarelo
Print Friendly, PDF & Email

Popečen mladi krompir, kateremu smo dodali skuto in mocarelo, je popoln samostojen obrok. Zraven postrežemo veliko skledo mlade zelene solate in že je kosilo na mizi.

Mladi krompir s skuto in mocarelo – pripomočki:

  • nož
  • ribeželn
  • skleda
  • pekač
  • skleda
  • žlica

Mladi krompir s skuto in mocarelo – sestavine:

  • dober kg mladega krompirja
  • 500 g skute
  • 3 žlice kisle smetane
  • grobo mleta sol
  • poper
  • žlička suhe mešanice začimb
  • 4 žlice olivnega olja
  • šopek svežega drobnjaka
  • 100 g dimljene mocarele
  • 100 g sira za ribanje (gauda, edamec …)

Mladi krompir s skuto in mocarelo – postopek:

Mladi krompir pod tekočo vodo temeljito umijemo in ga nič ne lupimo. Tako bomo ohranili vse vitamine, ki jih krompir največ skriva ravno tik pod in v samih olupkih. Umit krompir narežemo na kose in ga položimo v pekač.Krompir solimo z grobo mleto soljo, posipamo s suho mešanico začimb in prelijemo z oljčnim oljem ter ga damo peči v pečico na 180 stopinj Celzija z ventilacijo, cca. 30 minut oz. da dobi lepo, zlato barvo.Med tem, ko se krompirček peče, pripravimo skutin nadev. Dimljeno mocarelo naribamo na ribeželn. Če nimamo dimljene, uporabimo klasično mocarelo, vendar dimljena zelo oplemeniti okus. Naribamo tudi trdi sir.V skledi zmešamo skuto, kislo smetano in oba sira. Dodamo nasekljan sveži drobnjak, solimo in popramo po okusu.Ko se je krompir zlato obarval, preko njega premažemo nadev in damo ponovno v pečico in pečemo tako dolgo, da je krompir pečen. Da se nam nadev ne bi preveč zapekel, za en čas peke prekrijemo pekač z alu folijo. Zadnjih 10 minut peke, folijo odstranimo. Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor